Acasă Uncategorized Bacau: Retea de contrabandisti, anihilata la Bacau

Bacau: Retea de contrabandisti, anihilata la Bacau

DISTRIBUIȚI

94016 – 20092010 – Inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile a Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău împreună cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, sub coordonarea ofiţerilor din cadrul Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Bacău, au participat la o acţiune comună privind deţinerea şi transportul ilegal de produse accizabile.

În dimineaţa zilei de 15 septembrie a. c., echipa comună a oprit în trafic un autovehicul marca Volkswagen Transporter condus de românul B. Ionuţ. Automobilul avea o modificare constructivă a caroseriei, prin lipsa uşii glisante lateral dreapta, cu care în mod uzual  acest tip de caroserie este dotat, iar conturul uşii care trebuia să existe era acoperit cu vopsea cauciucată. Pentu a crea iluzia optică, interiorul compartimentului de marfă era acoperit cu placaj din lemn, fixat cu nituri din aluminiu, nou montate. La controlul sumar, în interiorul compartimentului de marfă, au fost găsite 68 de cutii goale din carton, destinate ambalării bananelor şi s-a observat o diferenţă dimensională între exteriorul autovehicolului şi interiorul acestuia, măsurătorile indicând o lungime de 4,35 m la exterior şi 3,07 m la interior, rezultând o diferenţă de 1,28 m ceea ce a sugerat existenţa unui perete fals. Echipa de control a demontat peretele fals şi a constatat că în interiorul compartimentului disimulat se aflau ascunse 41.173 pachete ţigarete  marcate cu timbre din Republica Moldova.

În cadrul aceleiaşi acţiuni s-au efectuat descinderi la locuinţele unor persoane suspecte de contrabandă cu ţigări Este vorba despre o grupare infracţională organizată, specializată în introducerea, depozitarea şi comercializarea de ţigarete de contrabanda, provenite din Republica Moldova, care îşi desfăşura activitatea în municipiul Bucureşti, dar şi in judeţele Bacău, Vrancea şi Ialomiţa. În urma acestor percheziţii au fost reţinute diferite sume de bani şi 96 de sticle de băuturi contrafăcute (mărcile Jack Daniel’s şi JB). Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura reţinerii a şapte suspecţi, iar pentru altă persoană s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea.. Aceştia sunt acuzaţi pentru savârşirea infracţiunilor prevăzute de art.7 din Legea 39/2003, art.270 alin.2 si 3 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României,  modificată prin O.U.G. 54/2010. Unul din cei arestaţi mai are un dosar penal pe rol pentru deţinerea ilegală de ţigări de contrabandă. Este vorba de cetăţeanul român A. Valeriu care în luna iulie a acestui an a fost găsit de către inspectorii vamali ai echipelor mobile din cadrul D.J.A.O.V. Bacău, transportând pe DN2, 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, faptă pentru care i s-a  întocmit atunci dosar penal.

Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete şi alcool şi va calcula prejudiciul fiscal aferent. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.