Acasă Uncategorized Bacau: Retinuti pentru trafic de tigari prin posta

Bacau: Retinuti pentru trafic de tigari prin posta

DISTRIBUIȚI

94272 – 28092010Peste 36 000 de ţigarete, bani, arme, telefoane mobile şi obiecte pirotehnice au fost ridicate de poliţiştii băcăuani în vederea cercetării, în urma realizării unui flagrant şi a opt perchezitii domiciliare efectuate în cadrul unei acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale şi contrabandei cu ţigări

Pe 25 septembrie 2010, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului Judeţean pentru Informaţii şi Protecţie Internă Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria BACĂU, au organizat o acţiune în urma căreia a fost prins în flagrant F. Ionuţ, de 30 de ani, care transporta cu un autoturism 17.160 ţigarete, de provenienţă Republica Moldova, disimulate într-un colet trimis de H. Florin, de 40 de ani din Botoşani, printr-o firmă de curierat rapid.

Concomitent cu acţiunea de prindere în flagrant, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la locuinţele a şapte suspecţi din municipiul Bacău şi unul din municipiul Botoşani.

Au fost astfel identificate şi ridicate în vederea confiscării 18.980 ţigarete de provenienţă R.Moldova, 3.840 euro şi 11.285 lei, 15 telefoane mobile diferite mărci şi şase cartele SIM, două arme cu aer comprimat, 2.280 de petarde şi 381 materiale cu încărcătură pirotehnică.

Prejudiciul estimat se ridică la 16.000 de lei.

In urma probatoriului administrat de poliţişti, doi dintre suspecţi, respectiv, F. Ionuţ şi H. Florin au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile şi evaziune fiscală, urmînd a fi prezentaţi Judecătoriei Bacau cu propunerea de arestare preventivă, iar F. Sorin, de 47 de ani este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile şi evaziune fiscală, urmând ca în sarcina acestuia să fie reţinute şi săvârşirea infracţiunii de deţinere ilegală de produse pirotehnice clasa I.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tuturor suspecţilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.