Acasă Uncategorized Baku: Presedintele Basescu estimeaza ca Europa poate benefecia de gaze azere peste...

Baku: Presedintele Basescu estimeaza ca Europa poate benefecia de gaze azere peste trei ani

DISTRIBUIȚI

93857 – 14092010 – În trei ani de zile Europa ar putea beneficia de gaze naturale azere prin intermediul proiectului AGRI, a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu, aflat la Baku, capitala Azerbaidjanului.“Este cel mai ieftin proiect dintre alternativele vehiculate de transfer a gazului din zona caspică şi din Asia centrală către piaţa europeană. Fie că vorbim despre Southstream, fie că vorbim de Nabucco, din punct de vedere preţ acesta este cel mai competitiv proiect”, a declarat Băsescu.

 

 

 

 

 

Şeful statului român şi omologii săi din Azerbaidjan şi Georgia, precum şi premierul Ungariei au semnat, marţi, la Baku, o declaraţie comună de susţinere a proiectului AGRI.

Proiectul AGRI este o rută de transport al gazelor azere în Europa, prin România. Gazele vor ajunge din Azerbaidjan la ţărmul georgian al Mării Negre, unde sunt lichefiate şi încărcate pe vase speciale. La Constanţa va fi construit un terminal de regazeificare, de unde resursele vor fi transportate spre restul Europei prin conductele Arad-Szeged şi Giurgiu-Ruse. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.