Acasă Uncategorized Bologna: Coordonatorul filialei italiene a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, printre cei...

Bologna: Coordonatorul filialei italiene a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, printre cei 100 de participanti la Conferinta pentru Pace a Tinerilor

DISTRIBUIȚI

94143 – 23092010 – Ioan Eugen Popiţiu, coordonator al filialei din Italia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate, a fost selectat pentru a participa alături de alţi tineri de excepţie din întreaga lume la conferinţa internaţională anuală „Peace Conference of Youth”.

Student al Universităţii Bologna la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, Eugen se ocupă în timpul liber de organizarea Filialei din Italia a Ligii Studenţilor Români din Străinătate. Eugen a fost selectat, în urma unei aplicaţii, să se afle printre cei 100 de participanţi ai conferinţei anuale internaţionale „Peace Conference of Youth”, organizată de Junior Chamber International, în colaborare cu statul japonez, care va avea loc la Osaka, în perioada 2-8 noiembrie 2010.

„Peace Conference of Youth”este unul dintre cele mai importante evenimente de profil ale anului, unde sunt recrutaţi studenţi cu o asiduă pregătire academică şi cu viziune pentru a dezvolta strategii privind pacea la nivel mondial, încurajându-i în acelaşi timp să îşi perfecţioneze abilităţile de actuali sau de viitori lideri

Prezenţa lui Ioan Eugen Popiţiu la conferinţă nu reprezintă doar o reuşită personală, ci una pentru România, ceea ce demonstreză că avem “ambasadori” tineri şi talentaţi pe care putem conta.

„Mesajul pe care doresc să îl port cu mine la Osaka, este că o adevărată luptă pentru Pace, care să şi facă o diferenţă, trebuie să aibă ca origine o cercetare a conştiinţei, o discuţie cu noi înşine, iar intrebările la care trebuie să răspundem sincer ar fi de genul: Doresc să fie mai bine? Doresc ca urmaşii mei să traiască mai bine?Dacă răspunsurile sunt afirmative şi vom reuşi să trecem peste sentimentul de egoism, atunci vom înţelege un lucru: convingerea noastră este statornică şi nu trebuie interpretată precum un sacrificiu, pentru simplul motiv de a avea un scop cinstit şi nobil. Vom realiza că lupta noastră are un ţel, un ţel care îşi găseşte energie în credinţa că fiecare fiinţă este extraordinară, care are un drept universal dobândit prin naştere de a duce o viaţă cu experienţe proprii, care să influenţeze pozitiv convieţuirea efemeră pe pământ.
a declarat Ioan Eugen Popiţiu.
www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.