Acasă Uncategorized Botosani: Contrabandist de tigari, prins numai dupa ce a fost ranit cu...

Botosani: Contrabandist de tigari, prins numai dupa ce a fost ranit cu focuri de arma

DISTRIBUIȚI

94060 – 21092010 – În seara zilei de 20 septembrie 2010, poliţiştii de frontieră botoşăneni au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona Rădăuţi Prut, pe direcţia localităţii Cotu Miculinţi.

Cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea malului râului Prut, un bărbat care se deplasa cu un tractor dinspre frontiera de stat spre interior, după ce a încărcat în cabina tractorului cinci colete voluminoase.

Bărbatul a fost somat verbal de poliţiştii de frontieră, însă acesta a ignorat somaţiile şi a continuat deplasarea. Lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical. Întrucât şoferul nu a oprit tractorul, poliţiştii de frontieră au tras asupra vehiculului, moment în care bărbatul a abandonat mijlocul de transport şi a încercat să fugă, fiind rănit de două gloanţe.

Poliţiştii de frontieră i-au acordat imediat primul ajutor şi au solicitat intervenţia ambulanţei. Bărbatul, identificat ulterior ca fiind Vasile C., în vârstă de 37 ani, domiciliat pe raza judeţului, a fost transportat urgent la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au acordat îngrijiri de specialitate, în prezent starea acestuia fiind stabilă din punct de vedere medical.

În urma cercetărilor coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, în cabina tractorului au fost găsite cinci colete care conţineau în total 5.000 pachete de ţigări.

Ţigările, în valoare de aproximativ 45.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor asimilate contrabandei, respectiv „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, „deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete” şi „ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile”. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.