Acasă Uncategorized Brasov: Brasovul, primul oras din România fara semafoare

Brasov: Brasovul, primul oras din România fara semafoare

DISTRIBUIȚI

93677 – 08092010 –  Municipalitatea Braşov derulează un program de eficientizare a consumului de energie, care include printre măsuri şi folosirea panourilor solare pentru iluminatul în trafic, scrie publicaţia Buna Ziua, Braşov.

Flash Net în cartierul Astra – sistem care fixează intensitatea luminii în funcţie de traficul orar – Prezent la eveniment, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că şi municipiul nostru are câteva proiecte care vizează eficientizarea consumului energetic. Unul dintre cele mai importante este programul Flash Net, care este aplicat acum în cartierul Astra la nivel experimental şi care „ne-a permis să facem economii la plata facturii de 30% – este vorba despre un sistem care fixează intensitatea luminii în funcţie de traficul orar”.

Institut de Cercetări pentru Energii Regenerabile – De asemenea, primarul a anunţat că trei clădiri vor fi incluse în programul de folosire a energiei obţinute din surse regenerabile – Sala Sporturilor, Căminul pentru Persoane Vârstnice şi Căminul pentru Persoane fără Adăpost, precum şi că sistemul folosirii panourilor solare pentru iluminatul în trafic va fi extins la toate trecerile de pietoni din oraş, folosind metoda iluminării sensului giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Hărman. Totodată, primarul a dat exemplul realizării Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile care va avea 11 laboratoare de cercetare. Institutul va fi realizat de municipalitate în colaborare cu camera de Comerţ de Industrie şi Universitatea Transilvania.

Autobuze electrice şi pe biogaz în Centrul Vechi – „Ne propunem să renunţăm la toate semafoarele din oraş, să devenim, dacă se poate primul oraş din România fără semafoare, asta însemnând, pe lângă fluidizarea circulaţiei şi reducerea emisiilor de CO2”, a mai spus primarul, care a mai precizat că în Centrul Vechi va fi introdus transportul în comun ecologic, cu autobuze electrice şi pe biogaz. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.