Acasă Uncategorized Bruxelles: 30 noiembrie 2010: ultimul termen de inregistrare a produselor chimice de...

Bruxelles: 30 noiembrie 2010: ultimul termen de inregistrare a produselor chimice de catre intreprinderile din UE

DISTRIBUIȚI

93910 – 15092010 – Comisia Europeană le reaminteşte întreprinderilor că trebuie să înregistreze produsele chimice cel mai des folosite sau cele mai periculoase până la termenul limită de 30 noiembrie anul acesta, adică în mai puţin de 12 săptămâni. Înregistrarea este unul dintre reperele REACH, regulamentul UE privind produsele chimice şi folosirea acestora în condiţii de siguranţă. Întreprinderilor li se reaminteşte şi faptul că trebuie să notifice clasificarea şi etichetarea produselor chimice la Agenţia Europeană pentru Produse Chimice (ECHA) până la 3 ianuarie anul viitor.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, comisar pentru industrie şi antreprenoriat şi comisarul pentru mediu Janez Potočnik au declarat:„Industria noastră chimică trebuie să fie viabilă. Prin urmare, facem apel la toate întreprinderile vizate să îşi depună dosarele la timp şi în integralitate. Aceste cerinţe pentru întreprinderi sunt grele, dar ele reprezintă şi o investiţie care îşi va arăta roadele prin promovarea rolului de prim rang al industriei chimice europene. Beneficiile vor apărea sub forma unei competitivităţi sporite, a mai multor inovaţii şi a mai multor locuri de muncă într-un mediu mai curat şi mai sănătos.”

La 10 septembrie erau depuse la ECHA aproximativ 4 000 de dosare, iar numărul lor creşte foarte repede. Li se cere întreprinderilor să îşi finalizeze dosarele şi să le depună cât mai repede posibil. Principalii posesori de produse care trebuie supuse înregistrării sunt încurajaţi să o facă până la 30 septembrie pentru a se lăsa o marjă de siguranţă în cazul unor probleme cu înregistrările lor şi timp suficient pentru alţi posesori de produse care trebuie supuse înregistrării pentru a-şi introduce dosarele înainte de sfârşitul lunii noiembrie. Întreprinderile trebuie să depună dosarele pe cale electronică prin intermediul instrumentului REACH-IT.

Termene limită pentru noile norme de clasificare a substanţelor – Li se reaminteşte, de asemenea, întreprinderilor, că trebuie să reclasifice substanţele pe care le vând în conformitate cu noi norme privind clasificarea şi etichetarea până la 1 decembrie 2010 şi apoi să notifice clasificările la ECHA până la 3 ianuarie 2011. Geert Dancet, directorul executiv al ECHA a adăugat „Sfatul nostru pentru întreprinderile care se pregătesc pentru clasificare, etichetare şi ambalare este să fie gata de notificare la timp. ECHA şi birourile naţionale de asistenţă stau la dispoziţia industriei cu ajutor şi sprijin, în special pentru IMM-uri, pentru ca acestea să îşi poată respecta obligaţiile.” Clasificarea este esenţială pentru a se determina dacă un produs chimic este periculos pentru sănătate şi mediul înconjurător şi va determina informaţiile de pe etichetele produselor pe care le folosesc lucrătorii şi consumatorii.Este important să se remarce că aceste notificări se pot trimite şi pentru cantităţi mici de produse chimice. Aceasta înseamnă că sunt afectate mult mai multe întreprinderi, inclusiv IMM-uri. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.