Acasă Uncategorized Bruxelles: CE cere explicatii suplimentare Frantei despre retrimiterea romilor la frontiera

Bruxelles: CE cere explicatii suplimentare Frantei despre retrimiterea romilor la frontiera

DISTRIBUIȚI

93528 – 03092010 –  Pe un ton mai mult decât prudent şi bazându-se pe expertiza serviciilor sale juridice, Comisia Europeană spune într-o analiză preliminară şi secretă că Frantei  i se vor cere informaţii detaliate despre retrimiterea la frontieră a 979 de romi, transmite RFI.

Trei comisari europeni, cel al afacerilor interne , cel al justitiei si cel al muncii, au prezentat acest document de lucru colegilor lor reuniti joi la Bruxelles intr-un seminar unde problema romilor a fost indelung dezbătută.

Documentul arată că se poate spune că Franţa nu a  încalcat legea europeană dacă va dovedi că a acţionat studiind fiecare caz în parte care ar fi avut vreo incidenta privind ordinea si securitatea publica si daca va dovedi ca a respectat dreptul fundamental al liberei circulatii.

Comisia rămâne pentru moment echidistanţa: ea subliniază amintitul drept al liberei circulatii de care România dispune ca orice alt stat membru al UE si  subliniza si dreptul unei tari de a actiona in caz de perturbare a securitatii publice.

Elemente concrete si detaliate lipsesc insa din aceasta analiza preliminara de aceea Comisia Europeana nu se poate exprima pe deplin.

O reuniune tehnica intre experti europeni si francezi este programata pentru aceasta dupa amiaza la Bruxelles.

Ea va da naştere unui raport complet al Comsiei Europene care se spera ca va fi prezentat marti dupa amiaza in sesiunea plenara a Parlamentului European la Strasbourg unde voci din ce in ce mai numeroase critica actiunile Frantei. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.