Acasă Uncategorized Bruxelles: Eurodeputatul Victor Bostinaru sprijina aderarea Serbiei la UE printr-o expozitie de...

Bruxelles: Eurodeputatul Victor Bostinaru sprijina aderarea Serbiei la UE printr-o expozitie de arta religioasa

DISTRIBUIȚI

93448 – 01092010 –  Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru sud-estul Europei, a organizat marţii, împreună cu Muzeul Naţional din Belgrad, o expoziţie dedicată artei religioase murale din Serbia, în forul european din Bruxelles.

Expoziţia intitulată „Serbia – ţara frescelor” s-a bucurat de prezenţa lui Nebojsa Bradic, ministrul sârb al Culturii, Tanja Fajon, raportor special al Parlamentului European pentru liberalizarea vizelor, precum şi a unor oficiali ai Uniunii Europene.

„Mi-am asumat rolul de gazdă pentru o formă de artă care sintetizează esenţa credinţei sârbe. În mod cert, frescele reprezintă o dovadă a faptului că valorile spirituale îşi găsesc o formă tangibilă”, a declarat Victor Boştinaru. „Însă, semnificaţia acestei expoziţii stă şi în importanţa Balcanilor de Vest în completarea proiectului european. Acesta este şi motivul pentru care îmi exprim suportul pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană. În acelaşi timp, subliniez faptul că toate condiţiile impuse Serbiei nu pot fi diferite faţă de cele impuse altor ţări balcanice”, a conchis eurodeputatul.

Eurodeputatul Victor Boştinaru a mai organizat în premieră la Parlamentul European, în luna iunie a acestui an, o expoziţie dedicată artei religioase şi istoriei celor mai vechi aşezăminte din România, care aparţin judeţului Argeş. Punctele de atracţie ale expoziţiei au subliniat moştenirea excepţională a unui spaţiu care a pus bazele statului român modern. Bisericile medievale, Curţile Domneşti, obiectele de artizanat, interpreţii de nai şi produsele româneşti au încântat la acea vreme cei peste 200 de participanţi la vernisaj.

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru este vicepreşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru sud-estul Europei  (Delegaţia pentru relaţiile cu Albania, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Muntenegru şi Kosovo), membru şi coordonator al S&D în Comisia de Petiţii şi membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.