Acasă Uncategorized Bruxelles: Patru noi etichete energetice pentru televizoare, maşini de spălat, maşini de...

Bruxelles: Patru noi etichete energetice pentru televizoare, maşini de spălat, maşini de spălat vase şi frigidere

DISTRIBUIȚI

– 94208 – 26092010 – Comisia Europeană va propune patru noi etichete energetice pentru televizoare, maşini de spălat, maşini de spălat vase şi frigidere. Prima etichetă energetică pentru televizoare va permite consumatorilor să identifice şi să aleagă cele mai eficiente televizoare. În plus, Comisia va actualiza etichetele energetice deja existente pentru maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere.

Energia electrică utilizată de televizoare reprezintă o mare parte din cererea totală de energie în Uniunea Europeană. Deşi cu funcţii similare, modele diferite de televizoare au performanţe total opuse în materie de eficienţă

 energetică. Eficienţa energetică a televizoarelor poate fi mult îmbunătăţită.

 

 

Directiva privind etichetarea energetică oferă Comisiei mandat pentru adoptarea unor acte delegate în ce priveşte etichetarea produselor şi informaţiile standard referitoare la nivelul consumului de energie sau nivelul consumului altor resurse.

Comisia trebuie să adopte astfel de măsuri pentru produsele care au un potenţial semnificativ pentru economisirea de energie şi, dacă este relevant, pentru economisirea altor resurse, cât şi pentru produse care, deşi cu funcţionalitate similară, prezintă performanţe extrem de diferite în materie de eficienţă energetică.

Înainte de publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi intrarea în vigoare a celor patru regulamente, Parlamentul European şi Consiliul au dreptul să îşi afirme opoziţia faţă de noile regulamente. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.