Acasă Uncategorized Bruxelles: Romania trebuie sa realizeze pana in 2013 harti ale zonelor cu...

Bruxelles: Romania trebuie sa realizeze pana in 2013 harti ale zonelor cu risc de inundatii

DISTRIBUIȚI

93923 – 16092010 – Eurodeputata Daciana Sârbu, membră a Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European, a primit răspunsul Comisiei Europene la interpelarea sa privind prevenirea riscurilor inundaţiilor în Uniunea Europeană. Directiva CE privind inundaţiile prevede ca statele membre să pregătească şi să publice hărţi de hazard şi hărţi de risc la inundaţii până la sfârşitul anului 2013, precizează Comisia Europeană în răspunsul său.

Daciana Sârbu s-a adresat CE cu prilejul inundaţiilor din această vară, solicitând elaborarea unor hărţi europene ale riscului de inundaţii, pentru a preveni sau limita catastrofele aproape anuale cu care se confruntă state precum România.

În răspunsul Comisiei se precizează şi că, până la sfârşitul anului 2015, statele membre vor fi obligate să pregătească planuri de management al riscului la inundaţii. Aceste planuri trebuie să includă măsuri ce urmează a fi implementate pentru a reduce riscul la inundaţii, precum şi măsuri de protecţie, prevenire şi pregătire, inclusiv sisteme de avertizare timpurie.

Daciana Sârbu a interpelat, de asemenea Comisia Europeană în legătură cu pregătirea unor mecanisme integrate de intervenţie în caz de inundaţii, pentru a limita pierderea de vieţi omeneşti. În numele executivului european, comisarul Potočnik a precizat că un astfel de proiect este în pregătire: „Către sfârșitul acestui an, Comisia intenționează să prezinte propuneri privind consolidarea capacității de reacție a UE în caz de dezastre (…) Demersurile viitoare ar putea include înfiinţarea, pe bază de voluntariat, a unui fond comun de bunuri identificate în prealabil şi aparţinând statelor membre care să fie disponibile în eventualitatea unor operaţiuni de sprijin ale UE în caz de dezastre”.

Eurodeputata PSD a adresat această serie de interpelări către Comisia Europeană în luna iulie, după ce un nou val de inundaţii a afectat mii de familii din România, lăsând în urmă numeroase victime, distrugând locuinţe şi culturi agricole. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.