Acasă Uncategorized Bruxelles: Rovana Plumb: „Romii trebuie integrati, nu izolati in ghetouri. Nu vrem...

Bruxelles: Rovana Plumb: „Romii trebuie integrati, nu izolati in ghetouri. Nu vrem o noua cortina de fier”

DISTRIBUIȚI

94364 – 30092010 – Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL), a declarat ca romii trebuie integrati si nu izolati in ghetouri, fiind necesara in acest context evitarea aparitiei unei „noi cortine de fier” in Europa. Europarlamentarul roman a participat la dezbaterea dedicata situatiei romilor din Comisia de libertati civile a PE (LIBE), la care au fost prezenti si membrii EMPL, respectiv comisarii europeni Viviane Reding, Cecilia Malmstrom si Laszlo Andor.

„Imi exprim satisfactia pentru decizia Comisiei Europene care este un semnal puternic transmis Statelor Membre care incalca Carta Drepturilor Fundamentale a cetatenilor din Uniune si Directiva 2004/38/CE a PE si a Consiliului din 29 aprilie 2004 privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor membre pentru cetatenii Uniunii si membrii familiilor acestora”, a declarat deputata europeana.

In viziunea Rovanei Plumb, PE, Comisia Europeana si Statele Membre trebuie sa fie parte a solutiilor care sa conduca la o strategie eficienta, al carei obiectiv sa fie integrarea si nu izolarea in ghetouri a comunitatilor roma. „Nu vrem sa apara o noua cortina de fier”, a afirmat ea, subliniind ca trebuie promovata la nivel european incluziunea sociala, „in care rezidenta si nu cetatenia trebuie sa primeze”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.