Acasă Uncategorized Bruxelles: Studiu PSD: 80% din romanii din Belgia nu sunt multumiti de...

Bruxelles: Studiu PSD: 80% din romanii din Belgia nu sunt multumiti de actuala guvernare

DISTRIBUIȚI

94361- 30092010 – La iniţiativa PSD Belgia şi a europarlamentarului Corina Creţu, Secretar Internaţional al PSD, a avut loc miercuri dezbaterea “Viitorul României în opinia românilor din Belgia”. Cu acest prilej au fost prezentate rezultatele unui sondaj de opinie despre rolul partidelor politice vis-a-vis de Diasporă şi despre cum pot ajuta românii din Diasporă la îmbunătăţirea imaginii României.

Din studiul prezentat rezultă că opt din zece români din Diasporă sunt nemulţumiţi de modul în care se face politică în România. “Asta ne dă mult de gândit. România are nevoie de românii care trăiesc în afara ţării, iar PSD aşteaptă cu mult interes ideile românilor din Diasporă. Acest sondaj de opinie vine să confirme recentele iniţiative ale PSD de a comunica mai bine, de a se conecta la problemele tuturor românilor, de a găsi împreună soluţii pentru o viaţă mai bună”, a declarat europarlamentarul Corina Creţu.

80,3% din persoanele chestionate au considerat că îmbunătăţirea infrastructurii (şosele, drumuri, autostrăzi, etc) ar trebui să primeze în ordinea priorităţilor Guvernului României. 69,4% au considerat prioritar îmbunătăţirea sistemului de sănătate, 68% îmbunătăţirea sistemului educaţional, iar 61,9% îmbunătăţirea mediului de afaceri. Acelaşi procentaj de 61,9% dintre cei chestionaţi doresc o administraţie publică locală şi centrală în serviciul cetăţenilor.

Există un potenţial de colaborare între românii din afara ţării şi partidele politice, iar deschiderea de filiale de partid în afara României poate ajuta la o mai bună comunicare pe acest palier. “Românii din Belgia, precum şi toţi românii din Diasporă, sunt dispuşi la implicare, ei aşteaptă semnale reale, politice, pentru a ajuta România. Partidele politice şi administraţia românescă au în Diaspora românească un posibil partener de cooperare”, afirma Dan Luca, preşedintele PSD Belgia.

Studiul prezintă rezultatele sondajului efectuat de PSD Belgia în perioada 7 iunie – 16 iulie 2010, la studiu participând 151 de persoane. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.