Acasă Uncategorized Bruxelles: Viorica Dancila cere Comisiei Europeane sa prevadă si sa asigure măsuri...

Bruxelles: Viorica Dancila cere Comisiei Europeane sa prevadă si sa asigure măsuri de stimulare a agricultorilor

DISTRIBUIȚI

93648 – 07092010 –  Preşedinta Delegaţiei europarlamentare PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni seara, în plenul Parlamentului European, că Executivul european trebuie să prevadă şi să asigure măsuri  de stimulare a agricultorilor pentru realizarea de producţii durabile şi etice, dar si pentru a compensa investiţiile realizate de aceştia. Declaraţia Vioricăi Dăncilă a fost făcută în cadrul dezbaterii raportului Bové:  „Venituri echitabile pentru agricultori: îmbunătăţirea funcţionării lanţului de aprovizionare cu alimente în Europa”.

„O problemă deosebită cu care se confruntă agricultorii este cea a distribuţiei neloiale a profiturilor în cadrul lanţului alimentar, lucru care afectează existenta veniturilor adecvate pentru agricultori. Există un număr mare de exploataţii agricole de semi-subzistenţă care produc în principal pentru consumul propriu şi doar foarte puţin pentru piaţă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Deputata europeană consideră că, „lipsa eficienţei, procentul mare de consum propriu din producţia acestora, precum şi lucrătorii pe cont propriu din sectorul agricol reprezintă caracteristicile principale ale acestui tip de agricultură. În aceste condiţii, există exploataţii agricole care nu vor putea să absoarbă în mod eficient sprijinul oferit prin PAC pentru diverse produse, principalele produse afectate fiind laptele şi vinu”.

„Având în vedere, că agricultura este unul dintre sectoarele cele mai afectate de criza economică, consider că, Comisia Europeana trebuie sa prevadă şi să asigure măsuri  de stimulare a agricultorilor pentru realizarea de producţii durabile şi etice, dar si pentru a compensa investiţiile realizate, in acest mod realizându-se un echilibru pentru îmbunătăţirea funcţionării lanţului de aprovizionare cu alimente în Europa”, a concluzionat Viorica Dăncilă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.