Acasă Uncategorized Bucuresti: 15.000 de studenti de la “Spiru Haret” raman cu diplomele nerecunoscute

Bucuresti: 15.000 de studenti de la “Spiru Haret” raman cu diplomele nerecunoscute

DISTRIBUIȚI

94028 – 20092010 – Aproximativ 15.000 de absolvenţi ai specializărilor neacreditate de la Universitatea ”Spiru Haret” (USH) rămân cu diplomele de licenţă nerecunoscute, după ce sesiunea de relicenţiere care trebuia organizată pentru ei,  începând cu 15 septembrie, a fost anulată.

„Suntem în aşteptarea acestei clarificari a situaţiei. Documentul care e în vigoare, Ordonanţa 10, specifică că absolvenţii care au situaţia aceasta, privitoare la formele de învăţământ care nu au fost recunoscute de minister, au la dispoziţie patru ani pentru a-şi soluţiona această problemă. Patru ani înseamnă opt sesiuni pentru că este una în februarie şi una în iunie, sesiunile care sunt cele regulare”, a declarat Corneliu Toader, purtător de cuvânt al Universităţii „Spiru Haret”, citat de Realitatea TV.

Reprezentanţii USH recunosc acum că organizarea sesiunii speciale pentru relicenţiere absolvenţilor, programată în perioada 15-30 septembrie, nu era susţinută de legislaţia în vigoare.

„Nu ştiu dacă se va mai apela la sesiuni extraordinare. Deci ideea pe care a avut-o Universitatea atunci când în vară sub presiunea situaţiei dificile pe care o aveau absolvenţii, acea înţelegere din vară care a fost relativ pripită pentru organizarea acelei sesiuni, nu a avut un temei juridic după cum s-a dovedit ulterior din consultările cu juristii noştri şi cei ai ministerului. Această sesiune a fost suspendată. Vom recurge la această consultare continuă cu ministerul de pe urma căreia va rezulta acest document care va soluţiona odată pentru totdeauna această problemă”, a declarat Corneliu Toader. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.