Acasă Uncategorized Bucuresti: A fost inaugurat Consulatul Australiei la Bucuresti

Bucuresti: A fost inaugurat Consulatul Australiei la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

94153 – 23092010 – Consulatul Onorific al Australiei a inaugurat, pe 22 septembrie, biroul consular în România în strada Titu Maiorescu din Bucureşti.

Consulul onorific al Australiei la Bucureşti este George Prelea, care are o bogată experienţă în domeniul economic, prin cei 40 de ani de iniţiere şi menţinere de relaţii comerciale cu Consulatul României din Sydney şi Ambasada României din Canberra. George Prelea a fost numit consul onorific al Australiei în România de catre Guvernul Australiei. La data de 31 iulie 2010, Ministerul Afacerilor Externe a autorizat exercitarea funcţiilor consulare de către George Prelea, având drept de circumscripţie consulară întreg teritoriul României. Prelea deţine dublă cetăţenie, atât română cât şi australiană şi a petrecut 40 de ani în Australia. Deschiderea Consulatului Onorific al Australiei în România a fost marcată de vizita oficială a Helenei Studdert, ambasador al Australiei în Serbia, cu acreditare concomitent în România, Muntenegru şi Macedonia.

Misiunea diplomatică, condusă de consulul onorific al Australiei la Bucureşti, va oferi consultanţă atât cetăţenilor australieni, cât şi cetăţenilor români care vor avea nevoie de servicii consulare sau de alte informaţii de profil. Un rol important pe care Consulatul Australiei îl va juca la Bucureşti, este acela că va sprijini accesul pe piaţa românească al companiilor australiene care doresc să facă afaceri în România. De asemenea, va ajuta la stabilirea de contacte între agenţii economici români şi cei australieni pentru diversificarea relaţiilor de afaceri.

„Interesul ridicat al cetăţenilor români pentru obţinerea vizelor turistice şi de studii în Australia a dus la o nevoie naturală de a redeschide Consulatul Australiei la Bucureşti. La aceasta s-au adăugat numeroase cereri din partea unor persoane juridice australiene care doresc să dezvolte relaţii de afaceri pe teritoriul României. Camera de Comerţ şi Industrie a României şi-a manifestat intenţia de a iniţia şi relua activităţi comerciale pe teritoriul Australiei”, a subliniat George Prelea. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.