Acasă Uncategorized Bucuresti: A inceput editia a treia a concursului “Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor...

Bucuresti: A inceput editia a treia a concursului “Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor climatice”

DISTRIBUIȚI

93988 – 17092010 – Elevii claselor V-VIII din România preocupaţi de protecţia mediului şi schimbările climatice pot participa, în perioada 17 septembrie – 29 octombrie 2010, la ediţia a treia a concursului naţional pe această temă – “Tinerii ambasadori împotriva schimbărilor climatice”, organizat de Fundaţia Terra Mileniul III şi Asociaţia ALMA-RO cu sprijinul financiar al E.ON România şi în colaborare cu Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Reţeaua de Acţiune pentru Climă România (RAC-RO).

Imaginea acestei ediţii este cunoscutul alpinist de altitudine, Alex Găvan, cel care a escaladat fara masca de oxigen trei vârfuri de peste 8000 metri altitudine din munţii Himalaya, dintre care două în premieră românească. Din experinţa sa ca alpinist, Găvan a transmis elevilor următorul mesaj: „De la an la an, limita zapezilor permanente chiar se schimba, iar ghetarii din Alpi, Karakorum, Tian Shan, Pamir, Himalaya, Anzi sau Groenlanda chiar se topesc, iar vremea in ansamblul ei, nu mai urmeaza tiparele obisnuite. Din punctul meu de vedere, dincolo de orice, ecologia este o chestiune legata de responsabilitate, de bun simt si de educatie. Atitudinea noastra este un factor al schimbarii. In acelasi timp noi suntem atitudinea  noastra, deci practic noi insine suntem factori ai schimbarii.”

Concursul a fost lansat vineri la reşedinţa ambasadorului Germaniei la Bucureşti,  Andreas von Mettenheim. ”Rezolvarea problemei schimbărilor climatice este una dintre cele mai importante sarcini ale erei noastre. Felul cum vom reuşi să o rezolvăm va fi hotărâtor pentru modul cum dumneavoastră, voi, veţi trăi peste 20, 30, 50 de ani”, a afirmat ambasadorul Germaniei.

Coordonatorul proiectului, Irina Velicu a menţionat faptul că organizatorii îşi doresc ca „tinerii ambasadori să fie pasionaţi de protecţia mediului şi să încurajeze comunitatea în care trăiesc să adopte un stil de viaţă care să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de serăi”.

În urma concursului, care constă în realizarea unor materiale de campanii de conştientizare pe tema schimbărilor climatice, patru elevi vor fi desemnaţi ambasadori, vor fi premiaţi cu o tabără

educaţională în România  şi vor fi promovaţi în calitate de lideri în cadrul acţiunilor Reţelei de Acţiune pentru Climă România (RAC-RO). Câştigătorii ediţiei a treia vor fi anunţaţi în luna decembrie 2010. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.