Acasă Uncategorized Bucuresti: Ambasada Japoniei ofera burse celor care vor sa devina lideri in...

Bucuresti: Ambasada Japoniei ofera burse celor care vor sa devina lideri in administratia centrala si locala

DISTRIBUIȚI

93775 – 10092010 – În data de 1 septembrie 2010, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici s-a desfăşurat vizita reprezentanţilor Ambasadei Japoniei la Bucureşti, organizată în scopul promovării programului educaţional Young Leaders Program (YLP ).

Scopul acestui program este acela de a pregăti viitori leaderi de opinie atât din Asia, cât şi în statele europene, fiind vizat nivelul administraţiei publice centrale şi locale. Sunt oferite două tipuri de programe de studii: 1. administraţia la nivel naţional (central)  – School of Government, 2. Administraţia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance.

Cursurile se desfăşoară pe parcursul unui an, în limba engleză, iar programul se încheie cu o lucrare de cercetare pe baza informaţiilor acumulate la cursuri şi la sesiunile de colocvii, workshopuri. Bursa şcolară per persoană oferită lunar este de 258.000 yeni (2.300 euro), în timp ce costurile de întreţinere pentru o persoană sunt de 1300 euro.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici primeşte şi centralizează până în data de 4 octombrie 2010 recomandările instituţiilor şi autorităţilor publice pentru programul YLP şi le va transmite Ambasadei Japoniei la Bucureşti.

Informaţiile despre program sunt disponibile pe website-ul Institutului Naţional de Studii Politice (GRIPS) şi pe cel al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.