Acasă Uncategorized Bucuresti: Angajatii din sistemul penitenciar se alatura actiunii de protest din 24...

Bucuresti: Angajatii din sistemul penitenciar se alatura actiunii de protest din 24 septembrie din Piata Victoriei

DISTRIBUIȚI

94117 – 22092010 – Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), afiliata la Confederatia Sindicala „Cartel Alfa” se alatura actiunii de protest organizate in data de 24 septembrie 2010 in Piata Victoriei din Bucuresti. La actiunea de protest vor participa 400 de agenti si ofiteri de penitenciare precum si personal civil din toate unitatile sistemului penitenciar, indiferent de apartenenta sau nu la un sindicat.

FSANP respinge categoric reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 25% si continuarea aplicarii acestei masuri in 2011, contrar prevederilor constitutionale referitoare la caracterul temporar al acestei restrangeri a drepturilor salariale. FSANP respinge modificarea abuziva a legii pensiilor si masurile antisociale impuse de Guvernul României.

“Sustinem un sistem coerent al relatiilor de munca si pastrarea Contractelor si Acordurilor Colective ca instrumente de asezare pe principii echitabile a relatiei intre angajat si angajator, indiferent daca este vorba de sectorul public sau de cel privat. Sustinem reglementarea corecta a situatiilor in care se pot face disponibilizari. Salariatii nu trebuie sa plateasca pentru incompetenta si interesele de conjunctura ale Guvernului. In cazul in care Guvernul va trata cu indiferenta aceasta situatie, FSANP va continua actiunile de protest alaturi de colegii din Cartel Alfa, dar si prin actiuni ce au ca obiect problemele specifice sistemului penitenciar”, a declarat preşedintele FSANP, Sorin Dumitrascu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.