Acasă Uncategorized Bucuresti: ANSVSA cere Comisiei Europene prelungirea perioadei de tranzitie pentru unele unitati...

Bucuresti: ANSVSA cere Comisiei Europene prelungirea perioadei de tranzitie pentru unele unitati din industria alimentara romaneasca

DISTRIBUIȚI

94339 – 29092010  Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), dRadu Roatiş Cheţan, va solicita Comisiei Europene prelungirea perioadei de tranziţie pentru implementare programelor de modernizare şi restructurare, până la sfârşitul anului viitor, pentru unele unităţi din industria alimentară .

                        Prezent la reuniunea şefilor serviciilor veterinare din Statele Membre, care are loc  săptămâna aceasta la Bruxelles, preşedintele Autorităţii va prezenta în cadrul întâlnirii rezultatele evaluării realizate de ANSVSA în unităţile din industria alimentară care au implementat programe de modernizare şi restructurare.

                      Datele obţinute în urma evaluarii arată că există în România unităţi de procesare carne, depozite frigorifice, centre de ambalare ouă, unităţi de procesare peşte şi produse din pescuit, care au realizat într-un procent de peste 70% măsurile necesare pentru modernizare şi restructurare, conform normelor şi cerinţelor europene.

            Demersul României, de a obţine prelungirea perioadei de tranziţie cu încă un an pentru aceste unităţi, este argumentat prin procentul mare în care s-au implementat programele de modernizare şi restructurare şi prin condiţiile economice dificile care au  dus la întârzieri în asigurarea resurselor de finanţare şi implicit la imposibilitatea finalizării acestora până la termenul stabilit iniţial, cel de 31 decembrie 2010.

„Vom face toate eforturile pentru a convinge că aceste unităţi merită şansa de a-şi finaliza programele de modernizare şi restructurare, de a se alinia cerinţelor europene şi de a participa la comerţul intracomunitar. Este, de asemenea, o modalitate de a evita implicaţii  sociale şi economice nedorite, care ar putea rezulta ca urmare a sistării activităţii unităţilor de industrie alimentară, care până la sfîrşitul acestui an nu vor putea îndeplini cerinţele legislaţiei Uniunii Europene” a declarat Radu Roatiş Cheţan. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.