Acasă Uncategorized Bucuresti: Armata si-a inaugurat Serviciul Medical Militar de Urgenta

Bucuresti: Armata si-a inaugurat Serviciul Medical Militar de Urgenta

DISTRIBUIȚI

93773 – 10092010 – În cadrul unei ceremonii desfăşurate vineri la sediul Ministerului Apărării Naţionale, în prezenţa ministrului Gabriel Oprea, a fost inaugurat Serviciul Medical Militar de Urgenţă (S.M.M.U).

Serviciul Medical Militar de Urgenţă a fost înfiinţat prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, pentru a răspunde unei necesităţi reale de realizare şi funcţionare a unei structuri specializate în anunţarea rapidă, intervenţia, acordarea primului ajutor calificat la faţa locului, transportul şi asistenţa medicală de urgenţă pentru personalul M.Ap.N. aflat în misiune pe teritoriul naţional şi în marea liberă în limita razei tactice de acţiune a navelor militare.

S.M.M.U. va fi interconectat la sistemul naţional medical de urgenţă, putând fi alertat inclusiv prin apelarea numărului unic de apel de urgenţă 112.

Concepţia de realizare a S.M.M.U. prevede mai multe etape care urmează să fie implementate până în luna mai 2011. În prima etapă, au fost asigurate două elicoptere IAR-330 în configuraţie MEDEVAC, un avion AN-26 capabil să execute misiuni de evacuare aeromedicală, o ambulanţă şi două echipe medicale de urgenţă, precum şi Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central.

Pentru atingerea capacităţii operaţionale proiectate, mijloacele S.M.M.U. se vor completa progresiv cu alte elicoptere echipate în configuraţie MEDEVAC, ambulanţe şi echipe de specialişti, iar în final se vor constitui şi vor fi acreditate Compartimentele de Primiri Urgenţe în cadrul tuturor spitalelor din reţeaua sanitară proprie a M.Ap.N. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.