Acasă Uncategorized Bucuresti: Cantec, joc si voie buna, in Capitala, de Zilele Bucurestiului

Bucuresti: Cantec, joc si voie buna, in Capitala, de Zilele Bucurestiului

DISTRIBUIȚI

93878 – 15092010Locuitorii Capitalei sunt invitaţi la Zilele Bucureştiului, în perioada 17-20 septembrie 2010. Aniversarea celui de-al 551-lea an de atestare documentară a oraşului va fi marcată de concerte, spectacole şi parade în Pieţele Constituţiei, George Enescu, Verona şi Roma, în Parcul Cişmigiu şi, desigur, în Centrul Istoric.În data de 17 septembrie, deschiderea Zilelor Bucureştiului are loc în Centrul Istoric, unde Primăria Generală împreună cu Asociaţia Micul Paris vor organiza o serie de concerte

 

 

 

 

pe două scene din str. Eugen Carada şi din Str. Franceza. În noaptea de 17 spre 18 septembrie, bucureştenii vor putea urmări proiecţii de filme româneşti în Piaţa George Enescu, la Cinema Studio, Cinema Scala, Muzeul Taranului Roman, Cinema Uranus 144, Terasa Librariei Carturesti, Cinema Patria, Club Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Elvira Popescu, Cinema Eforie. In 18 septembrie, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor, incepand cu ora 10.30, va avea loc cea de-a treia editie a festivalului Ziua Chitarelor, ocazie cu care unii dintre cei mai renumiti chitaristi ai momentului vor sustine cate un master class, iar seara un concert. In premiera, pe Lacul Morii, va avea loc un spectacol cu avioane de inalta acrobatie, lansari de parasutisti, evolutii nautice si programe de exercitii demonstrative in cadrul Aeronautic Show.

La ora 21.00, in Piata Constitutiei va avea loc Rock Loves Chopin. Distractia va continua si in Centrul Istoric, unde, pe langa concerte, minoritatile nationale (italiana, aromana, germana, greaca, ucraineana si cea a rusilor-lipoveni) vor sustine spectacole specifice culturii din care fac parte.

Tot sambata, bucurestenii care merg in Centrul Istoric vor putea urmari parada fanfarelor Jandarmeriei Romane, Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazu”, precum si fanfarele municipiilor Baia Mare, Slobozia si Ploiesti.

In Piata Constitutiei (bulevardul Unirii) vor fi organizate, de sambata dimineata pina duminica seara: targul de mestesugari si cel gastronomic, parada costumelor de epoca, plimbari cu trasuri, workshopuri si spectacole de teatru pentru copii, parada minoritatilor si fanfarelor dar si deja consacrata bataie cu flori. Tot din data de 18 septembrie in Piata Roma, Piata Verona si Piata George Enescu vor fi amenajate spatii verzi si gradini nomade de catre Ambasada Frantei si Institutul Francez in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Si in acest an, bucurestenii se vor putea plimba cu tramvaiele de epoca, pe traseul Piata Victoriei – Stefan cel Mare – Calea Mosilor – Sfantu Gheorghe si retur.

In Parcul Cismigiu va avea loc Festivalul Culturii Thailandeze in perioada 18 – 22 septembrie.

In 19 septembrie, in Piata George Enescu va canta Neri Per Caso, o trupa de acapella care a devenit celebra prin imbinarea surprinzatoare intre vocile remarcate la Festivalul de la San Remo si sunetele minimale produse cu ajutorul paharelor, lingurilor, mainilor, talpilor, meselor. In deschidere, bucurestenii ii vor putea vedea pe Horia Brenciu si band-ul sau.

Pe scenele din Centrul Istoric vor canta printre altii Mircea Vintila si Trupa Brambura, Adrian Naidin, Ozana Barabancea, Nicola si Proconsul.

Tot duminica, in Piata Constitutiei va avea loc o parada a elevilor din Bucuresti, urmata de concerte. De asemenea, vor continua evenimentele incepute in ziua precedenta.

De asemenea, in cele 3 zile, Primaria Municipiului Bucureşti va oferi bucureştenilor, gratuit, reprezentaţii teatrale, de opera şi de circ în institutiile de cultura aflate in subordinea sa: Teatrul Municipal L.S. Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul C.I. Nottara, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie (Festivalul de Magie, spectacole realizate în coproducţie cu Teatrul de Magie Andrei Teaşcă), Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Masca, Teatrul Tineretului Metropolis, Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Teatrul de Copii şi Tineret Ion Creangă, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Teatrul de Revistă C.Tănase, Circ&Variete Globus.

Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Literaturii Române vor oferi vizitatorilor intrarea libera la expoziţii muzeale permanente si cu tematica dedicata unui astfel de eveniment.

In noaptea de 18 spre 19 septembrie, 12 ateliere ale unor cunoscuti artisti plastici bucuresteni isi vor deschide portile pentru iubitorii artelor plastice vizuale – pictura, grafica, sculptura, ceramica, arta decorativa, cu ocazia Zilelor Bucureştiului 2010. Transportul la atelierele incluse in proiectul cultural „Noaptea Alba a Atelierelor Artistilor Plastici” se va face in regim de gratuitate.

Pentru ca bucurestenii sa se poata bucura de “Zilele Bucurestiului”, mijloacele RATB vor circula toata noaptea de sambata spre duminica (noaptea 18-19 septembrie 2010). – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.