Acasă Uncategorized Bucuresti: Celebrul Orient Express, pe o emisiune filatelica romano-austriaca

Bucuresti: Celebrul Orient Express, pe o emisiune filatelica romano-austriaca

DISTRIBUIȚI

93613 – 06092010 –  Romfilatelia a introdus în circulaţie, pe 6 septembrie 2010, emisiunea comună de mărci poştale România – Austria ORIENT EXPRESS., pentru a marca relaţiile culturale deosebite, statornicite de-a lungul vremii între Bucureşti şi Viena.

Trenul Orient-Express a stabilit legătura între Paris şi Constantinopol, adică între Occident şi Orient şi a fost, fără îndoială, cel mai celebru şi cel mai romantic dintre toate trenurile. Deşi astăzi el aparţine doar turismului nostalgic, ecourile sale nu s-au stins încă. Scriitori, muzicieni, pictori şi cineaşti s-au inspirat din istoria acestui tren faimos şi au contribuit la conturarea legendei sale.

Pentru a ilustra această tematică de colecţie foarte apreciată, Romfilatelia a folosit, pe timbrul cu valoarea nominală de 2,40 lei, imaginea trenului Orient Express în gara Salzburg (1909). Pe timbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei este reprezentat acelaşi tip de tren, în staţia Sinaia (mai 1921).

Conturând o epocă strălucitoare, glorioasă şi plină de farmec, Orient Expressul rămâne în amintirea tuturor ca un moment misterios şi romantic, o punte de legătură între civilizaţii diferite, fiind, în acelaşi timp, un moment evolutiv important în istoria căilor ferate din întreaga lume. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.