Acasă Uncategorized Bucuresti: CNS „Cartel ALFA” participă la marele miting al sindicatelor europene de...

Bucuresti: CNS „Cartel ALFA” participă la marele miting al sindicatelor europene de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

 – 94282 – 28092010Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”,  membră a Confederaţiei Europene a Sindicatelor (ETUC- CES) participă cu o delegţie formată din 225 de sindicalişti, la mitingul organizat la Bruxelles. CNS „Cartel ALFA” este confederaţia din România care participă la acest miting, cu una dintre cele mai numeroase delegaţii din statele Est Europene. La euro-miting sunt aşteptati peste 80.000 de sindicalişti din Europa. Mitingul are ca motto “nu austerităţii, prioritate pentru locuri de muncă şi creştere economic”.

 

 

Criza financiară a adus Europa în cea mai gravă situaţie din 1930 încoace. În prezent, în Europa sunt 23 de milioane de şomeri, iar tensiunile sociale sunt în creştere pe întreg continentul. Guvernele europene au combătut criza economică prin măsuri de austeriate, care au provocat o creştere fără precedent a şomajului şi sărăcirea lucrătorilor. Creşterea economică aşteptată întârzie să apară, iar efectele crizei sunt suportate doar de marea masă a lucrătorilor. Comitetul executiv al ETUC-CES consideră că măsurile economice de austeritate, luate sau impuse statelor din Europa, au ca efect adâncirea recesiunii şi pierderea locurilor de muncă. CNS „Cartel ALFA”, alaturi de Confederaţia Europeană a Sindicatelor, se opun acestor politici şi s-au mobilizat alături de toate celelalte confederaţii sindicale din toate statele europene. 

Confederaţia Europeană a Sindicatelor a organizat pentru miercuri, 29 septembrie un mare miting la Bruxelles, iar acţiuni similare vor fi organizate în aceeaşi zi în mai multe oraşe europene.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor, ca şi Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, consideră că este nevoie de o Europă socială, că solidaritatea între cetăţenii Europei este necesară acum, mai mult ca niciodată, mai ales faţă de tinerii, pensionari şi femei.  Euro-demonstraţia de la Bruxelles atrage atenţia celor în drept asupra faptului că actuala criză economică este efectul politicilor financiare duse de bănci şi de mediile financiare, astfel că acestea trebuie să suporte în principal costurile crizei, şi nu doar simpli lucrători.

Sindicalistii din Confederaţia Europeană a Sindicatelor, inclusiv cei ai Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, cer aplicarea unei taxe pe tranzacţiile financiare, dezvoltarea politicilor industriale care produc emisii reduse de carbon, precum şi o mai bună şi transparentă coordonare a pieţelor financiare, măsuri urgente care să prevenirea dumpingului social în Europa. Mişcarea sindicală europeană respinge reducerile salariilor şi pensiilor, se opune insecurităţii şi şomajului, în special în rândul tinerilor, şi cere aplicarea unor măsuri imediate care să combată sărăcia.

Sindicaliştii cer o Europă socială, unde dreptul la muncă să fie garantat tuturor. Participanţii la acest euro-miting solicită guvernelor statelor europene să găsească şi să aplice măsurile economice care să permită lucrătorilor să primescă salarii decente, pensii mai bune şi dreptul la formare şi perfecţionare profesională. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.