Acasă Uncategorized Bucuresti: Cursuri de perfectionare in istoria comunismului romanesc pentru 100 de profesori

Bucuresti: Cursuri de perfectionare in istoria comunismului romanesc pentru 100 de profesori

DISTRIBUIȚI

93447 – 01092010 –  În perioada septembrie – noiembrie 2010, IICCMER, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Fundaţia Dinu Patriciu şi Fundaţia Konrad Adenauer, organizează cursuri de perfecţionare pentru 100 profesori de istorie din ciclul secundar de învăţământ pe tema „O istorie a comunismului din România”. Prin aceste cursuri, IICCMER îşi propune să amelioreze metodologia specifică de predare a istoriei regimurilor totalitare şi, în particular, a istoriei comunismului românesc. De asemenea, scopul unui astfel de demers este încurajarea predării istoriei regimului comunist din România şi menţinerea vie a dezbaterii asupra consecinţelor celor patru decenii de dictatură comunistă în Europa de Est.

Cursurile se adresează profesorilor de istorie din judeţele Tulcea, Brăila, Călăraşi, Galaţi (Murighiol 3-4 septembrie 2010) ; Bucureşti şi Ilfov (Bucureşti 24-25 septembrie 2010) ; Vâlcea, Alba şi Sibiu (Sibiu 15-16 octombrie 2010) ; Covasna şi Harghita (Sovata 12-13 noiembrie 2010).

Începând cu anul 2008, IICCMER a organizat cursuri similare în diverse judeţe ale României (Timişoara, Constanţa, Cluj, Braşov etc.) la care au participat în total 260 de profesori de istorie. 

De asemenea, după introducerea în licee, în septembrie 2008, a cursului opţional „O istorie a comunismului din România” şi publicarea de către IICCMER a manualului cu acelaşi titlu, 1750 de elevi din 65 de licee din întreaga ţară au optat în anul şcolar 2008 – 2009 pentru cursul opţional mai sus menţionat. În anul şcolar 2009 – 2010, numărul elevilor s-a dublat, 3500 de elevi din 108 licee urmând acest curs.

Proiectul IICCMER „O istorie a comunismului din România”, care a cuprins concursuri pentru elevi pe teme legate de istoria şi memoria comunismului, editarea unui manual de liceu şi organizarea de cursuri de perfecţionare cu profesori de istorie pe aceeaşi temă, a câştigat anul trecut Premiul I pentru cel mai bun proiect educaţional al anului, în cadrul Galei Premiilor în Educaţie organizate de Fundaţia Dinu Patriciu. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.