Acasă Uncategorized Bucuresti: Dan Voiculescu ii propune lui Traian Basescu un exercitiu de sinceritate...

Bucuresti: Dan Voiculescu ii propune lui Traian Basescu un exercitiu de sinceritate in Parlament “dupa atatia ani de minciuni”

DISTRIBUIȚI

94031 – 20092010 – Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, a depus luni, la Senat, o declaraţie politică în care îi propune lui Traian Băsescu un exerciţiu de sinceritate, cu ocazia mesajului pe care îl va prezenta marţi, 21 septembrie 2010, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului „pentru a preveni deturnarea atenţiei publice de la problemele acute ale societăţii româneşti”.

“(…) Răspundeţi punctual la următoarele întrebări:

1. Cum distribuiţi suma de 800 de lei – salariul unui profesor debutant/medic

 

 

 

 

 

 – pentru supravieţuirea unei familii formate din doi adulţi şi doi copii(chirie, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte).

2. Cum distribuiţi suma de 700 de lei – pensia medie – pentru supravieţuirea unui pensionar(întreţinere, hrană, medicamente, îmbrăcăminte).

3. Susţineţi impozitarea pensiilor sub 1000 de lei, indiferent care sunt consecinţele sociale ale acestei măsuri?

4. Care sunt măsurile de relansare economică (nu de austeritate!) promovate de Guvernul pe care îl susţineţi deschis şi care a fost efectul concret al acestor măsuri? 

5. În momentul în care aţi anunţat şi susţinut măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor plasându-vă în conflict direct cu societatea românească, nu aţi încălcat art. 80 din Constituţie care vă conferă rolul de „mediator între stat şi societate”?

6. Nu consideraţi că, prin sprijinul politic explicit acordat PDL şi prin implicarea directă în deciziile interne ale acestui partid, aţi încălcat art.84 din Constituţie care prevede că „în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă funcţie publică sau privată”?

7. Prin atacurile constante îndreptate exclusiv împotriva instituţiilor de presă care vă critică, nu încălcaţi flagrant libertatea de exprimare consacrată de art.30 din Constituţie?

8. De câte ori aţi discutat cu Procurorul General şi Procurorul şef al DNA de la începutul acestui an?

9. De câte ori aţi discutat cu şefii serviciilor secrete din România de la începutul acestui an?

10. Aţi primit înregistrări ale unor convorbiri private purtate de politicieni din Opoziţie?, scrie Dan Voiculescu în declaraţia politică.

“Domnule Preşedinte, după atâţia ani de minciuni, este foarte necesar şi un exerciţiu de sinceritate”, încheie senatorul PC. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.