Acasă Uncategorized Bucuresti: Deputatii au decis ca nu este necesara reluarea votului pe Legea...

Bucuresti: Deputatii au decis ca nu este necesara reluarea votului pe Legea pensiilor

DISTRIBUIȚI

94077 – 21092010 – Reluarea votului pe Legea pensiilor nu este necesară, a decis, marţi, Camera Deputaţilor. 158 de deputaţi au votat împotriva propunerii Biroului Permanent, 33 de voturi au fost înregistrate „pentru”, iar opt deputaţi s-au abţinut. Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei au avut schimburi dure de replici atât înainte de votul propriu-zis, cât şi la finalul şedinţei. Cu puţin timp înainte ca deputaţii să se pronunţe asupra reluării votului pe Legea pensiilor, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a anunţat sistarea discuţiilor.

 

 

 

 

 

 

Aceasta anunţa că 127 de deputaţi s-au pronunţat, prin vot electronic, pentru oprirea dezbaterii.

După ce a anunţat că votul nu se reia, Roberta Anastase i-a acuzat pe deputaţii PSD că au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest „şantaj ordinar”. „Aţi cerut bani ca să nu plecaţi din sală. 127 de miliarde a costat fuga PSD pentru a nu vota punctul de pensie. Spuneţi pensionarilor de ce i-aţi vândut”, le-a spus Anastase, de la tribună, parlamentarilor Opoziţiei. „127 de miliarde au cerut deputaţii PSD pentru a vinde votul”, a mai spus preşedintele Camerei, adăugând „n-am acceptat acest şantaj ordinar”.

În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus Robertei Anastase că este inculpat şi că, atunci când va exista justiţie, va plăti. „Domnişoara Roberta Anastase, vă rog să nu implicaţi alte partide în hoţiile şi furăciunile dumneavoastră. Sunt preşedintele acestui partid, nu am discutat cu dumneavoastră şi cu altcineva de la PDL, am votat de fiecare dată împotrivă, v-am prins furând, oamenii v-au văzut furând. Spectacolul jalnic pe care pot să-l înţeleg, făcut de domnişoara Roberta Anastase, este un spectacol sinistru pentru România şi pentru oamenii care se uită la dumneavoastră cum îi furaţi zi de zi, cum vă bateţi joc de ei, le râdeţi în nas şi găsiţi justificări pentru hoţiile dumneavoastră. Nu ştiu ce face Guvernul altceva decât ce văd zi de zi: fură şi minte”, a spus Ponta.

În cursul zilei de marţi, social-democraţii au depus o plângerea penală la Parchet împotriva Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu, pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Scandalul a început săptămâna trecută, la votul final pe legea pensiilor. După o şedinţă de 10 ore, Roberta Anastase a anunţat că în sală erau 170 de deputaţi, când în realitate erau doar 80, aşa că Legea pensiilor a fost adoptată. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.