Acasă Uncategorized Bucuresti: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea sa-si inscrie proiectele legislative la OSIM de...

Bucuresti: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea sa-si inscrie proiectele legislative la OSIM de teama Exectivului

DISTRIBUIȚI

93818 – 13092010 – Tudor Ciuhodaru, deputat de Iaşi, este îngrijorat de dispariţia separaţiei puterilor în stat prin preluarea iniţiativelor legislative parlamentare de membrii ai Executivului şi prezentarea acestora ca proiecte proprii. Deputatul afirma în declaraţia politică intitulată ,,Guvernul lacom” că în acest fel se diminuează rolul Parlamentului fără de care nu se poate concepe un cadrul legal care să răspundă nevoilor cetăţenilor.

,,Nu voi vorbi astăzi despre corupţia din guvern. Am ales astăzi să vorbesc despre un alt fel de lăcomie şi despre tipul de om aflat la guvernare. George Orwell i-a numit sacerdoţii puterii. Dintotdeauna sacerdoţii au tins către absolut. În cazul de faţă este vorba nu numai de controlul resurselor economice, ci de controlul absolut al mecanismelor statului. În ciuda vastelor cunoştinţe de drept constituţional ale premierului Emil Boc, se pare că domnia sa are în continuare dificultăţi majore în interpretarea termenilor executiv şi legislativ. Probabil imprecis definiţi în Constitutia Republicii Socialiste România”, scrie Ciuhodaru in documentul citat.

Deputatul mai noteaza că Parlamentul a devenit doar un apendice al Guvernului, rolul său doar de a aproba ordonanţe de urgenţă emise în urma cu mulţi ani şi de a vota bugetul de stat.

„Legile iniţiate de parlamentari au slabe şanse de a trece prin comisii şi de a ajunge în plen, atât timp cât zi de zi acestea sunt preluate de reprezentanţii puterii şi prezentate cu mici modificări ca proiecte proprii. Pentru cei care mai au încă dubii, aceasta este chiar definiţia plagiatului. Am început să îmi pun problema dacă să îmi înregistrez proiectele legislative la OSIM, dar nu vreau să îngroş şi mai mult rândul celor care stau la coadă pentru plata contribuţiilor sociale aferente drepturilor de autor. Sau poate că guvernul le va reţine direct de la sursă; adica de la guvern. Am remarcat că mâna lungă şi scormonitoare a guvernului nu intră doar în buzunarele bugetarilor şi ale fimelor care încă mai cred că trebuie să îşi plătească taxele. Mai nou, această mână ajunge şi la iniţiativele legislative pe care le-am depus în Parlamentul României”, mai adauga parlamentarul iesean.

Ciuhodaru acuza ca proiectele privind etnobotanicele, malpraxisul, agresiunea împotriva personalului medical, deblocarea posturilor din sistemul medical, transplantul şi datele înscrise pe cardul naţional de sănătate, „depuse cu mult timp în urmă în Parlament stau de prea mult timp în comisii, în timp ce membri ai Guvernului le pun pe tapet drept proiecte proprii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.