Acasă Uncategorized Bucuresti: Din 13 septembrie, numai lapte si miere in scoala romaneasca

Bucuresti: Din 13 septembrie, numai lapte si miere in scoala romaneasca

DISTRIBUIȚI

93739 – 10092010 – Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine, cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, că 90,5% dintre copii vor merge în şcoli autorizate sanitar sau care vor obţine autorizaţia sanitară în foarte scurt timp.

De asemenea, ministrul se laudă că în sistemul pe care îl conduce procentul cadrelor didactice suplinitoare este cu 60% mai mic decât anul trecut şi că numărul de norme ocupate de cadrele didactice pensionare este cu 52% mai mic, în timp ce numarul de norme ocupate de cadrele didactice titulare este cu 4.000 mai mare decât anul trecut.

În ceea ce priveşte rechizitele, Daniel Funeriu a precizat că 670.000 de copii vor beneficia de rechizite gratuite, care au costat ministerul 18 milioane de lei. “Toţi copiii până la a clasa a X-a vor beneficia de manuale gratuite, dintre care 20% manuale noi. Toţi copiii de clasa I vor avea manuale noi”, a subliniat Funeriu.

El a mai declarat că pentru asigurarea transportului şcolar se va face o realocare “judicioasă” a autovehiculelor pe baza analizelor din judeţe, împreună cu achiziţionarea de aproximativ 200 de microbuze noi. “Acest an şcolar este unul dintre cele mai bune şi reprezintă un pas înainte în normalitate”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Şcoala va avea în data de 13 septembrie orarul pregătit şi va începe cu ora de dirigenţie. Cel puţin aşa ar dori ministrul, însă este foarte puţin probabil că se va întâmpla aşa ceva, sştiut fiind faptul că prima zi de şcoală nu durează mai mult de două ore în majoritatea instituţiilor de învăţământ. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.