Acasă Uncategorized Bucuresti: Din nou Targul de Paine in Parcul National la sfarsitul saptamanii

Bucuresti: Din nou Targul de Paine in Parcul National la sfarsitul saptamanii

DISTRIBUIȚI

93651 – 07092010 –  Timp de trei zile, în perioada 10-12 septembrie a. c. inclusiv Parcul Naţional din Sectorul 2 va îmbrăca straie de sărbătoare pentru aniversarea de 10 ani de la prima ediţie a Târgului de Pâine.

An de an, iubitorii tradiţiilor strămoşeşti au rememorat drumul pâinii care ne însoţeşte la toate evenimentele majore ale vieţii şi este nelipsită de la naştere, botez, căsătorie şi până la moarte, fiind simbolul prosperităţii şi belşugului.

Pentru a zecea oară consecutiv, Parcul Naţional se va transforma din nou într-un sat al pâinii care va fi construit în jurul simbolurilor care împlinesc drumul  anevoios al pâinii, de la bobul de grâu la pâinea proaspătă scoasă din cuptor.

Pe parcursul celor trei zile vizitatorii vor retrăi atmosfera de toamnă bogată a unui sat şi a unui  târg tradiţional românesc: gospodari din toate zonele ţării, straie specifice, ateliere şi expoziţii de meşteşuguri, mici gospodării săteşti, prezentarea reţetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul  ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii,  cultul grâului), cultura tradiţională (cântec, dans, snoave.)

Păstrând şi o notă contemporană, vor fi prezente marile unităţi de panificaţie, firme particulare, dar şi numeroşi producători de vin şi ţuică, alimente eco.

Pâinea tradiţională făcută pe vatră sau la ţest, în paralel cu pâinea de fabrică,  plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz şi multe altele vor fi oferite celor dornici să guste aceste produse autentice, cele mai multe dintre ele fiind create ,,la vedere”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.