Acasă Uncategorized Bucuresti: DNA a trimis in judecata doi comisari de Garda Financiara pentru...

Bucuresti: DNA a trimis in judecata doi comisari de Garda Financiara pentru mita

DISTRIBUIȚI

93507 – 02092010 –  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Miu Victor Gabriel şi Florea Manuel, ambii comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

La datele de 16 iunie 2010, 2 august 2010 şi 11 august 2010, Miu Victor Gabriel şi Florea Manuel, în calitate de comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la un comerciant – persoană fizică autorizată din judeţul Călăraşi (denunţător în cauză), au pretins şi primit suma totală de 2.000 lei şi foloase materiale constând în produse alimentare. Din aceşti bani, lui Florea Manuel i-a revenit suma de 750 lei şi produse alimentare.

Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a nu lua măsurile legale care se impuneau (aplicarea unor amenzi contravenţionale, confiscarea bunurilor sau sistarea activităţii) cu privire la neregulile constatate cu ocazia controalelor, respectiv neemiterea de bonuri fiscale şi neînregistrarea în contabilitate a unor mărfuri comercializate şi vânzarea de băuturi alcoolice fără timbru.
La data de 11 august 2010, Miu Victor-Gabriel a primit de la denunţător suma de 500 lei, reprezentând o parte din suma pretinsă de cei doi comisari în data de 2 august 2010, fiind prins în flagrant delict.

În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi comisari pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 12 august 2010, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a lor pe termen de 29 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Călăraşi. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.