Acasă Uncategorized Bucuresti: Doua milioane de romani sunt infectati cu virusurile hepatice

Bucuresti: Doua milioane de romani sunt infectati cu virusurile hepatice

DISTRIBUIȚI

93970 – 17092010România ocupă primul loc în UE în ceea ce priveşte prevalenţa unor boli precum hepatitele B şi C. Ţări precum Spania şi Germania au semnalat faptul că emigranţii români au transmis virusurile hepatice în rândul populaţiei lor, spun specialişti citaţi de Realitatea Tv.

Problema gravă în ceea ce priveşte aceste virusuri este că doar doar 20% din persoanele infectate sunt diagnosticate. ”Acest lucru se întâmplă în primul rând pentru că bolile hepatitice nu dau simptome. Oamenii se simt perfect sănătoşi, iar virusurile distrug ficatul, iar atunci când apar simptomele este prea târziu pentru a se interveni eficient cu tratament antiviral”, a declarat profesorul doctor Arun Sanyal, preşedintele Societăţii Americane pentru Studiul Bolilor Hepatice.

În cadrul Institutului Fundeni va fi deschisă de săptămâna viitoare o linie telefonică verde (gratuită) pentru persoanele care vor să se informeze corect despre hepatitele B şi C.

Aproximativ un milion de români trăiesc cu hepatită cronică B, iar tot atâţia cu hepatita C, potrivit datelor prezentate de specialişti cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.