Acasă Uncategorized Bucuresti: Emisiune filatelica dedicata implinirii a 20 de ani de la ratificarea...

Bucuresti: Emisiune filatelica dedicata implinirii a 20 de ani de la ratificarea Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului

DISTRIBUIȚI

94192 – 24092010  Convenţia Drepturilor Copilului a fost ratificată de Parlamentul României pe 27 septembrie 1990 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 109 din 28 septembrie 1990. Prin ratificare, statul român s-a angajat să ia toate măsurile legislative, administrative şi de orice altă natură necesare pentru implementarea drepturilor copiilor aşa cum sunt ele stipulate în Convenţie.

Convenţia cu privire la Drepturile Copilului este acordul cel mai larg adoptat în lume în privinţa drepturilor omului. Aceasta oferă detalii despre drepturi şi despre modul lor de aplicare în cele 54 de articole ale sale, plus două secţiuni suplimentare (numite şi „protocoale”). Acest document amplu sintetizează dezvoltarea completă a potenţialului copilului într-o atmosferă de libertate, demnitate şi justiţie. La baza Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului se află interesul superior al copilului.

Ratificarea de către România a Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului a favorizat dezvoltarea societăţii civile în domeniul apărării şi promovării drepturilor copilului.În România, în prezent există organizaţii internaţionale interguvernamentale, ONG-uri şi fundaţii pentru apărarea şi promovarea drepturilor copilului dintre care se evidenţiează: UNICEF, Salvaţi Copiii, World Vision, etc. care derulează programe în sprijinul copiilor.

Începând cu data de  27 septembrie 2010, emisiunea de mărci poştale 20 de ani de la ratificarea Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.