Acasă Uncategorized Bucuresti: Familiile cu venituri reduse vor primi ajutoare suplimentare pentru incalzire

Bucuresti: Familiile cu venituri reduse vor primi ajutoare suplimentare pentru incalzire

DISTRIBUIȚI

93673 – 08092010 – Senatul a aprobat, miercuri, o propunere legislativă prin care familiile cu venituri reduse urmează să primească un ajutor suplimentar pentru încălzirea locuinţei, dintr-un Fond social sponsorizat de producătorii interni şi distribuitorii de gaze naturale şi petrol. În favoarea înfiinţării Fondului social pentru acordarea acestui ajutor suplimentar au votat 38 de senatori, în timp ce 33 au votat împotrivă. Potrivit propunerii legislative, familiile sau persoanele singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 155 lei

 

 

 

 

vor primi lunar o sumă de 100 lei pentru plata încălzirii. Suma va fi diminuată în raport cu creşterea nivelului venitului net mediu lunar pe persoană. Pentru un venit între 155,1 lei şi 210 lei pe persoană va fi acordat un sprijin de 70 lei, iar pentru un venit între 210 lei şi 260 lei ajutorul suplimentar va fi în valoare de 60 lei lunar. De asemenea, persoanele care au un venit net mediu lunar între 260,1 lei şi 310 lei vor primi lunar o sumă de 45 lei, în timp ce persoanele care au un venit între 310,1 lei şi 355 lei vor primi 30 lei. Ajutoare suplimentare mai mici vor fi primite de persoanele care au venituri lunare în valoare de peste 355,1 lei (25 lei), peste 425,1 lei (15 lei). Cel mai mic ajutor suplimentar lunar va reveni persoanelor care au venituri nete medii între 540,1 lei şi 615 lei, anume 10 lei.

Sumele prevăzute ca ajutor suplimentar vor proveni din contribuţiile sub formă de sponsorizări ale producătorilor interni şi distribuitorii de gaze naturale şi petrol, ca urmare a unor “profituri neaşteptate obţinute în urma exploatării resurselor naturale”.

Sumele din Fondul social vor fi majorate în cazul în care preţurile la gaze naturale, păcură sau alţi combustibili lichizi vor fi mărite pentru consumatorii individuali, astfel încât să preia, în întregime majorarea de preţ.

Iniţiatorul proiectului legislative este deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.