Acasă Uncategorized Bucuresti: Federatiile sindicale din invatamant se unesc pentru a avea mai multa...

Bucuresti: Federatiile sindicale din invatamant se unesc pentru a avea mai multa forta

DISTRIBUIȚI

93770 – 10092010 – Pentru a obţine drepturile sindicale pierdute în ultimul an, Federaţia Sindicatelor Libere din Învătăţământ (FSLI) şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) au decis, vineri, sa constituie Alianţa Sindicatelor din Învăţământ. „În ultimul an, am pierdut tot ce am negociat şi am obţinut în 20 de ani de activitate sindicală. Am ajuns la salarii de 300 – 400 de lei, la încălcarea drepturilor înscrise în CCM, la lipsă de personal prin părăsirea sistemului de către cadrele didactice pentru salarii mai bune”,

 

 

 

 

 

a precizat preşedintele FSLI, Gheorghe Isvoranu. Preşedintele FEN, Constantin Ciosu, a atras atenţia guvernanţilor că personalul din învăţământ s-a unit pentru a lupta împreună şi va demonstra, prin acţiunile sale, că este o forţă.

Sindicaliştii Alianţei vor participa, pe 29 septembrie, la euromitingul de la Bruxelles, iar pe 5 octombrie, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, vor organiza un miting în faţă la Cotroceni.

Alianţa Federaţiilor din Învăţământ a transmis un apel tuturor cadrelor didactice cu ocazia începerii noului an şcolar 2010 – 2011 prin care le solicită să nu dea atenţie politicienilor care vor participa la festivităţile de deschidere, chiar dacă aceştia sunt părinţi.

Membrii Alianţei au anunţat că aceasta rămâne deschisă pentru toate organizaţiile sindicale din învăţământ care le împărtăşesc principiile. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.