Acasă Uncategorized Bucuresti: Festivalul Artelor Bucuresti, singurul festival din Romania sustinut in totalitate de...

Bucuresti: Festivalul Artelor Bucuresti, singurul festival din Romania sustinut in totalitate de public

DISTRIBUIȚI

93974 – 17092010 – S-a spus despre Romania ca este tara festivalurilor. Intr-adevar, exista nenumarate festivaluri nationale si internationale organizate in Romania si toate sunt sustinute, intr-un fel sau altul, de institutii guvernamentale, ceea ce permite accesul publicului fara bilet de intrare sau cu reduceri substantiale.

Festivalul Artelor Bucuresti, aflat la a doua editie, face exceptie de la regula. Nu este sustinut financiar, nici logistic de vreo institutie guvernamentala. se sustine exclusiv din vanzarea biletelor.

Festivalul Artelor Bucuresti este singurul festival sustinut de public. Prezenta lui in peisajul culturii confirma faptul ca produsul cultural este vandabil in sine. Cultura este una dintre solutiile iesirii din criza, asa cum spunea si Albert Einstein.

Festivalul Artelor Bucuresti va propune, incepand cu 10 octombrie, valori incontestabile ale scenei autohtone si internationale, dintre care ii enumeram pe Radu Beligan, Lothar Hensel, Tudor Gheorghe, Ion Caramitru, Dan Puric, Mircea Albulescu, Dorel Visan, Mircea Diaconu,Felicia Filip, si multi altii.

Piese de teatru, spectacole de muzica clasica, recitaluri instrumentale, expozitii si vernisaje, lansari de carte, toate se vor regasi la Festivalul Artelor Bucuresti, intre 10 si 15 octombrie.

Mircea Pospai a reusit sa cuprinda viata lui Tudor Gheorghe in patrusprezece capitole, reunite sub titlul generic “La taifas cu Tudor Gheorghe”. Si Tudor Georgeta Luchian, sotia lui Tudor Gheorghe, se lanseaza la Festivalul Artelor Bucuresti.

“A publica nu este treaba poetilor; sa fii poet este totul. Sa fii cunoscut ca poet este nimic” – spunea Emily Dickinson. Tudor Georgeta Luchian ne aminteste acest lucru, in volumul sau de poezii, intitulat „Uneori femeile surad”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.