Acasă Uncategorized Bucuresti: Fiscul modifica formularul declaratiei privind platile anticipate pentru castigurile din titluri...

Bucuresti: Fiscul modifica formularul declaratiei privind platile anticipate pentru castigurile din titluri de valoare

DISTRIBUIȚI

93475 – 01092010 –  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat proiectul de ordin al preşedintelui ANAF pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 225 “Declaraţie privind stabilirea plăţilor anticipate pentru câştigurile obţinute din transferul titlurilor de valoare”

Potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu 1 iulie 2010 a fost modificat regimul fiscal aplicabil câştigurilor din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise.

Începând cu această dată, persoanele fizice, beneficiare de venit, au obligaţia stabilirii trimestriale a câştigului net/ pierderii nete, calculării şi virării impozitului reprezentând plată anticipată în contul impozitului pe câştigul net anual impozabil.

Impozitul de plată/ de restituit pentru perioada de raportare, reprezentând plată anticipată, se calculează de persoana fizică, beneficiară de venit, ca diferenţă între impozitul pe câştigul net determinat la sfârşitul fiecărui trimestru şi impozitul aferent trimestrului anterior. Impozitul pe câştigul net se stabileşte la sfârşitul fiecărui trimestru, prin aplicarea cotei de 16% asupra câştigului net cumulat, la sfârşitul trimestrului de raportare. Câştigul net/ pierderea netă se determină la sfârşitul fiecărui trimestru, ca diferenţă între câştigurile şi pierderile înregistrate cumulat de la începutul anului până la sfârşitul trimestrului de raportare.

Pentru perioada 01.07-31.12.2010, la stabilirea plăţilor anticipate se vor avea în vedere numai câştigurile şi pierderile aferente tranzacţiilor cu titluri de valoare efectuate începând cu data de 1 iulie 2010.

Având în vedere modificările legislative prezentate, se propune aprobarea modelului şi conţinutului formularului 225 “Declaraţie privind stabilirea plăţilor anticipate pentru câştigurile obţinute din transferul titlurilor de valoare“, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia. În conţinutul formularului au fost prevăzute informaţii privind, atât suma de plată/de restituit aferentă trimestrului de raportare, cât şi modul de calcul a acesteia. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.