Acasă Uncategorized Bucuresti: Garda Financiara a dat amenzi de peste 620.000 lei firmelor din...

Bucuresti: Garda Financiara a dat amenzi de peste 620.000 lei firmelor din complexul Dragonul Rosu

DISTRIBUIȚI

93866 – 14092010 În prima săptămână a lunii septembrie 2010, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au continuat seria acţiunilor de control inopinat în centrele comerciale angro din Capitală, în vederea recuperării debitelor pe care unele societăţi comerciale le înregistrează la bugetul de stat, dar şi pentru combaterea actelor de evaziune şi fraudă fiscală.

În acest sens, un obiectiv important al controlului în perioada menţionată l-a constituit complexul comercial Dragonul Roşu din Bucureşti unde au fost verificate 251 de societăţi comerciale, Garda Financiară Bucureşti angajând în acţiune efectivul celor şase divizii operative, respectiv o medie de 26 de echipe de control pe zi. S-a urmărit legalitatea funcţionării agenţilor economici care deţin puncte de vânzare în acest centru angro, provenienţa mărfurilor aflate la vânzare, precum şi respectarea legislaţiei financiar-fiscale.

Urmare neregulilor descoperite, au fost aplicate amenzi în valoare de 620.500 lei, din care s-au încasat 514.000 lei. Totodată, în baza prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, au fost efectuate confiscări de mărfuri şi bani numerar în valoare totală de 16.088 lei.

Garda Financiară avertizează operatorii economici asupra obligativităţii utilizării aparatelor de marcat pentru toate vânzările, pentru a evita suspendarea activităţii şi recomandă clienţilor să solicite bonul fiscal de fiecare dată când achiziţionează produse din unităţile de vânzare cu amănuntul. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.