Acasă Uncategorized Bucuresti: Greenpeace ii indeamna pe romani sa circule mai putin cu masinile

Bucuresti: Greenpeace ii indeamna pe romani sa circule mai putin cu masinile

DISTRIBUIȚI

94120 – 22092010 – De „Ziua mondială fără maşini”, activiştii şi voluntarii Greenpeace au îndemnat, miercuri, oamenii să circule mai puţin cu maşinile mari, să meargă mai mult pe jos sau pe bicicletă, ori cu autobuzul. Greenpeace România a organizat o acţiune de protest în Bucureşti, Bacău, Cluj Napoca şi Iaşi menită să atragă atenţia oamenilor asupra poluării provocate de maşini. Voluntarii şi activiştii s-au plasat în cele mai aglomerate intersecţii şi au transmis anumite mesaje, prin intermediul bannerelor şi pancartelor, menite să încurajeze populaţia să folosească cu precădere mijloacele de transport în comun, bicicleta, şi alte modalităţi de transport, mai puţin poluante. Activiştii şi voluntarii Greenpeace au atras atenţia pietonilor şi şoferilor asupra impactului negativ pe care transportul auto îl are asupra mediului.

În prezent, în Europa transportul deţine o cotă de aproximativ 30% din totalul emisiilor de CO2 şi 60% din consumul de combustibil petrolier. Dioxidul de carbon se înscrie în rândul gazelor cu efect de seră – principalele responsabile pentru încălzirea globală, iar cantitatea de CO2 rezultată din transport creşte alarmant de la an la an. În intervalul 1990 – 2007 creşterea a fost de 30% la nivel european şi de 67% în România.

Greenpeace urmăreşte reducerea emisiilor de CO2, iar pentru aceasta susţine folosirea cu precădere a mijloacelor de transport în comun şi renunţarea la maşinile cu consum mare, precum celor din categoria SUV, în favoarea celor de capacitate mică, mult mai potrivite pentru traficul urban. Odată cu scăderea emisiilor de CO2, aceste modificări de comportament în rândul populaţiei vor contribui simţitor la fluentizarea traficului în oraşe, iar oamenii vor economisi deopotrivă timp şi bani. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.