Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul a aprobat Strategia fiscal-bugetară pentru 2011-2013

Bucuresti: Guvernul a aprobat Strategia fiscal-bugetară pentru 2011-2013

DISTRIBUIȚI

93899 – 15092010 – Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar, care vor sta la baza elaborării proiectului bugetului de stat şi a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pentru următorii doi ani.  Totodată, Executivul a adoptat Strategia fiscal – bugetară pentru 2011-2013, aşa cum cere Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Proiectul de lege va fi transmis la Parlament cu solicitarea de a fi dezbătut în procedură de urgenţă.

 

 

 

 

 

 

„Una dintre priorităţile asumate de Guvern este absorbţia fondurilor europene. Cheltuielile pentru proiecte cu finanţare din fonduri europene se ridică, pentru 2011, la 2% din PIB, aproape dublu faţă de anul acesta. Aici includem cofinanţări, prefinanţări şi cheltuieli neeligibile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Indicatorii macroeconomici la care se raportează proiectul de lege şi Strategia fiscal-bugetară au fost conveniţi cu finanţatorii externi. „Guvernul se angajează să reducă deficitul bugetar de la 6,8% din PIB cât este în 2010, la 4,4% din PIB în 2011, la 3% în 2012 şi 2,5% în 2013. Şi cheltuielile cu personalul vor scădea  de la peste 8% din PIB în 2010, la 7,4% din PIB în 2011”, a declarat Ioana Muntean. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că plafonul cheltuielilor de personal pentru 2011 se menţine la 39 de miliarde de lei, la care se adaugă sumele necesare plăţii de către angajator a contribuţiilor pentru militari, datorate fondului de pensii, potrivit proiectului legii unice a pensiilor, aflat în dezbaterea Parlamentului. “În total, este vorba despre 40,2 miliarde de lei” a precizat Ioana Muntean.

În ceea ce priveşte plafonul nominal al cheltuielilor totale pentru 2011 la bugetul general consolidat, acesta este de 192,3 miliarde de lei, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Strategia fiscal-bugetară reprezintă documentul de politică publică care stabileşte obiectivele şi priorităţile în domeniul fiscal-bugetar, ţintele veniturilor si cheltuielilor bugetului general consolidat si ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat, precum si evoluţia soldului bugetului general consolidat pe o perioada de trei ani.

Cadrul de cheltuieli pe termen mediu va fi parte componentă a Strategiei fiscal-bugetare pentru 2011-2013, alături de cadrul macroeconomic care stă la baza politicii fiscal-bugetare, cadrul fiscal-bugetar cu prognozele bugetare şi politica fiscal-bugetară şi declaraţia de răspundere. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.