Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul SUA finanteaza un sistem mai performant de management al alegerilor...

Bucuresti: Guvernul SUA finanteaza un sistem mai performant de management al alegerilor din Romania

DISTRIBUIȚI

93960 – 17092010 – Guvernul SUA va finanţa efectuarea unui studiu în vederea implementării sistematice în România a unui sistem electronic de management al alegerilor (SEMA). Oficialităţi din cadrul Ambasadei SUA au participat la acordarea, de către Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA), a unei finanţări nerambursabile în valoare de 344.422 de dolari Autorităţii Electorale Permanente (AEP) din România.

Studiul de fezabilitate va ajuta la dezvoltarea unui sistem IT integrat menit să sporească corectitudinea procesului electoral şi să reducă posibilitatea de fraudare a alegerilor în România. Proiectul va oferi de asemenea oportunităţi de colaborare cu firme americane din sectorul IT&C.

Totodată, studiul va ajuta Autoritatea Electorală Permanentă să stabilească ce lipsuri există în sistemul electoral la nivel naţional – hardware, software, sistemul informatic geografic (GIS), instrumente de administrare a reţelelor, soluţii de securitate şi echipamente de comunicaţii. SEMA va reduce vulnerabilitatea la fraudarea şi invalidarea voturilor. În acelaşi timp, sistemul va asigura un proces de numărare a voturilor mai rapid şi mai sigur, va spori capacităţile tehnice şi administrative şi va permite monitorizarea în timp real a procesului electoral.  

„Finanţarea oferită de către Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) va ajuta România să dezvolte mijloace eficiente de creştere a siguranţei şi integrităţii procesului electoral”, a declarat Jeri Guthrie-Corn, adjunctul şefului Misiunii Diplomatice a SUA, la semnarea acordului de finanţare în prezenţa lui Octavian Opriş, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

„Aşteptăm rezultatele acestui studiu de fezabilitate şi implementarea cu succes a sistemului electronic de management al alegerilor pentru că aceasta va creşte numărul de cetăţeni români care merg la vot şi va îmbunătăţi procesul de vot”, a declarat Guthrie-Corn.

Sistemul electronic de management al alegerilor va spori eficienţa AEP, însă, în acelaşi timp, va oferi beneficii substanţiale cetăţenilor români, contribuind la dezvoltarea infrastructurii publice, a capacităţilor umane şi a transferului de tehnologii.

Competiţia pentru realizarea studiului de fezabilitate finanţat de USTDA va fi anunţată pe website-ul Federal Business Opportunities (FBO), iar un link spre anunţ va fi postat pe website-ul USTDA (http://www.ustda.gov/). Companiile americane interesate pot prezenta propuneri conform instrucţiunilor din anunţul FBO.

Autoritatea Electorală Permanentă din România va alege firma americană care va efectua studiul. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.