Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul trebuie sa fie atent la masurile luate de ministrul Agriculturii

Bucuresti: Guvernul trebuie sa fie atent la masurile luate de ministrul Agriculturii

DISTRIBUIȚI

93935 – 16092010 – În sesiunea parlamentară anterioară, deputatul liberal Lucia Varga, membră a Comisiei de administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, a depus în Parlament o propunere legislativă prin care solicita un moratoriu pe o perioadă de cinci ani pentru cultivarea în România a organismelor modificate genetic.

„În ciuda faptului că subiectul vizează direct viaţa oamenilor, iar celelate state europene îl tratează cu deosebită preocupare, oficialii guvernamentali români nu au catadicsit să îşi exprime un punct de vedere pe acest subiect. Ignoranţa de care dau dovadă la avertismentele specialiştilor în nutriţie ne duce cu gândul că aceştia îşi asumă conştient riscurile de sănătate şi de mediu pentru generaţiile actuale şi viitoare de români”, a spus deputatul liberal.

Lucia Varga consideră că tăcerea Ministerului Agriculturii este cu atât mai profundă de când la conducerea acestei instituţii a fost numit Valeriu Tăbără, om politic care s-a pronunţat public de mai multe ori în favoarea cultivării şi consumului de OMG-uri, ba chiar este asociat unor interese ale marilor producători. Acesta este motivul pentru care deputatul liberal solicită Guvernului Boc în ansamblul său, precum şi premierului în special să privească cu precauţie şi responsabilitate deciziile ministrului Tabără. “România nu mai poate ignora semnalele tot mai puternice care limitează zona extindere a OMG-urilor, iar factorii de decizie ar trebui să privească cu interes la exemplele altor state europene care au adoptat o poziţie rezervată şi de protejare a propriilor cetăţeni şi a mediului înconjurător pe acest subiect”, a adăugat deputatul PNL. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.