Acasă Uncategorized Bucuresti: In luna august a „plouat” cu amenzi in complexul comercial Dragonul...

Bucuresti: In luna august a „plouat” cu amenzi in complexul comercial Dragonul Rosu

DISTRIBUIȚI

93445 – 01092010 –  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că în luna august 2010, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au continuat seria acţiunilor de control inopinat în centrele comerciale en gros din Capitală, în vederea recuperării debitelor pe care unele societăţi comerciale le înregistrează la bugetul de stat, dar şi pentru combaterea actelor de evaziune şi fraudă fiscală.

În acest sens, un obiectiv important al controlului în perioada menţionată l-a constituit complexul comercial Dragonul Roşu din Bucureşti, fiind verificaţi 271 de agenţi economici. Tematica controlului a fost axată pe verificarea legalităţii funcţionării agenţilor economici care deţin puncte de vânzare în acest en gros, verificarea provenienţei mărfurilor aflate la vânzare, precum şi respectarea legislaţiei financiar-fiscale.

Urmare neregulilor descoperite, au fost aplicate amenzi în valoare de 618.200 lei, din care s-au încasat 520.000 lei. Totodată, în baza prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicate, au fost efectuate confiscări de mărfuri şi bani numerar în valoare totală de 20.249 lei.

Garda Financiară avertizează operatorii economici asupra obligativităţii utilizării aparatelor de marcat pentru toate vânzările, pentru a evita măsura suspendării activităţii şi recomandă clienţilor să solicite bonul fiscal de fiecare dată când achiziţionează produse din unităţile de vânzare cu amănuntul. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.