Acasă Uncategorized Bucuresti: Inaintari in grad si decoratii pentru cei 12 militari decedati in...

Bucuresti: Inaintari in grad si decoratii pentru cei 12 militari decedati in catastrofa de la Tuzla

DISTRIBUIȚI

94039 – 20092010 – Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat luni, ordinele de înaintare în grad a militarilor decedaţi în catastrofa aviatică de la Tuzla, care, pe data de 5 iulie a. c., şi-au sacrificat viaţa în timpul executării unei misiuni de instruire la bordul unei aeronave militare.

Astfel, soldatul Cosmin Florescu, fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu, fruntaşul Cosmin Furtună, fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman, maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu şi maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc vor fi înaintaţi la gradul de aspirant post-mortem, maistrul militar principal Răzvan Rîngheţ, la gradul de sublocotenent post-mortem, locotenentul Liviu Antim şi locotenentul Lavinia Guită, la gradul de căpitan post-mortem, locotenent-comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche la gradul de căpitan-comandor post-mortem. Ministrul Apărării Naţionale a înaintat, de asemenea, preşedintelui României propunerea de acordare a gradului de general de flotilă aeriană post-mortem comandorului Nicolae Jianu.

În semn de recunoaştere a meritelor în îndeplinirea misiunilor care le-au fost încredinţate, de apreciere a curajului dovedit în a înfrunta riscuri majore şi a spiritului de sacrificiu până la jertfa supremă, ministrul Gabriel Oprea a înaintat, de asemenea, Preşedintelui României următoarele propuneri de conferire de decoraţii: Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru cei patru ofiţeri decedaţi; Ordinul Virtutea Aeronautică, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru sublocotenentul post-mortem Răzvan Rîngheţ; Ordinul Virtutea Maritimă, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de pace, pentru cei şapte aspiranţi post-mortem.

Tot luni, ministrul Apărării Naţionale a semnat ordinele de înaintare la gradul de locotenent-comandor a căpitanului Daniel Bâlsanu şi la gradul de maistru militar clasa a III-a a maistrului militar clasa a IV-a Marius Nazare. Celor doi militari supravieţuitori ai catastrofei aviatice de la Tuzla li se va acorda Emblema Onoarea Armatei României. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.