Acasă Uncategorized Bucuresti: Inalta Curte a amanat din nou procesul in dosarul Zambaccian

Bucuresti: Inalta Curte a amanat din nou procesul in dosarul Zambaccian

DISTRIBUIȚI

93892 – 15092010 – Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 8 octombrie procesul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in dosarul Zambaccian. Instanta a constatat, miercuri, lipsa de procedura privind citarea a doua dintre firmele care sunt parte in dosar.

La termenul din 14 iunie, judecatorul a constatat ca la dosar a fost depusa o cerere din partea lui Nastase de acordare a unui termen in vederea angajarii unui aparator, in timp ce sotia acestuia, Dana Nastase, a cerut xerocopierea intregului dosar de urmarire penala. Instanta a admis atunci cele doua cereri si a acordat un nou termen pentru 15 septembrie.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata, pe 5 mai anul acesta, de procurorii anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar Zambaccian I. Potrivit DNA, Adrian Nastase este acuzat de  luare de mita in forma continuata si santaj.

In acelasi dosar au fost trimisi in justitie sotia sa, Daniela Nastase, acuzata de complicitate la luare de mita, participatie improprie la infractiunea de folosire la autoritatea vamala de documente false in legatura cu fapta de coruptie si spalare de bani in legatura cu infractiuni de coruptie, toate in forma continuata, si Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru mai multe fapte de coruptie similare, printre care si dare de mita. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.