Acasă Uncategorized Bucuresti: Invitatie la plimbare prin Univers

Bucuresti: Invitatie la plimbare prin Univers

DISTRIBUIȚI

93956 – 17092010 – Cu ocazia Săptămânii Mondiale pentru Spaţiul Cosmic (”World Space Week 2010”) şi a serbării centenarului prof. Calin Popovici, fondatorul astrofizicii româneşti, Asociaţia Secular-Umanistă din România vă invită la evenimentul ”Cu mic, cu mare… prin Univers”. Acest eveniment are ca scop prezentarea şi popularizarea uneia dintre ştiinţele cu cea mai veche istorie: astronomia. Participarea la acest eveniment va fi o experienţă deosebită, insolită şi educativă pentru toţi vizitatorii.

Manifestările se vor desfăţura la sediul Facultăţii de Fizică, în Măgurele, şi vor începe duminică 3 octombrie. Vor avea loc prezentări multimedia despre Soare şi planetele Sistemului Solar, urmate de vernisajul unei expoziţii fotografice dedicate zborului în spaţiul cosmic al primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu. În holul facultăţii vor fi prezentate fotografii astronomice realizate de Alex Tudorică, fotograf român recunoscut pe plan internaţional.

Tot duminică vor avea loc prezentări interactive de experimente pentru public, seminarii, un concurs cu premii adresat elevilorşi multe alte manifestări interesante. De asemenea, va fi organizată o tombolă cu premii, pentru toţi participanţii la eveniment. Seara se va încheia, în cazul în care vremea va permite, cu observaţii astronomice ale planetelor Jupiter şi Uranus, ale Căii Lactee şi ale unor roiuri de stele.

A doua zi a evenimentului va fi dedicată seminariilor pe teme de astrofizică şi observaţii astronomice. Vor participa studenţi, profesori şi cercetători de la Facultatea de Fizică şi de la Institutele de cercetare de pe Platforma Măgurele. Invitat de onoare este prof. dr. Karl-Heinz Kampert, de la Universitatea din Wuppertal. Simpozionul de luni 4 octombrie va fi dedicat împlinirii chiar în acea zi a 100 de ani de la naşterea prof. Călin Popovici, fondatorul astrofizicii şi cercetărilor spaţiale în ţara noastră, aniversarea fiind marcată de un discurs al fiului acestuia.

Intrarea la eveniment este gratuită. Transportul vizitatorilor va fi asigurat de organizatori, pe ruta Piaţa Operei – Platforma Măgurele şi retur. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.