Acasă Uncategorized Bucuresti: Mafia din Dambovita sfideaza tot

Bucuresti: Mafia din Dambovita sfideaza tot

DISTRIBUIȚI

93568 – 06092010 – Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” regreta starea in care se afla Oprea Codrut, politistul agresat de un membru al gruparii Ghenosu din Targoviste. „Membrul nostru de sindicat este unul dintre cei mai buni politisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale din Inspectoratului Politiei Judetului Dambovita, iar la momentul incidentului verifica informatiile potrivit carora, dupa o anumita ora, in acel local se consuma droguri. Chiar daca nu era in timpul serviciului, agresiunea a fost in legatura cu serviciul politistului, agresorul fiind cercetat in mai multe dosare penale de catre colegul nostru”, se arata intr-un comunicat remis Agentiei PROMPT MEDIA. „Intrucat avem de-a face cu un agresor de oameni ai legii, recomandam membrilor de sindicat sa-si apere viata si integritatea corporala a lor si a colegilor, utilizand, fara ezitare, chiar si armele din dotare, in conditiile legii. in cazul in care politistii membrii de sindicat vor suferi un prejudiciu ca urmare a arestarii agresorului, Pro Lex va acorda asistenta juridica si sprijin material”.

Luna trecuta, liderul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” de la nivelul Inspectoratului Politiei Judetului Dambovita a fost ultragiat, iar pentru recuperare necesita 30 de zile de ingrijire medicala.

Un recidivist, lăsat în libertate după ce a bătut-o pe iubita sa, a băgat în comă un poliţist. Bărbatul, Daniel Uţă, pe numele lui, l-a lovit în cap pe omul legii cu o sticlă. Procurorii au început urmărirea penală pentru tentativă de omor. Agresorul nu era singur, ci însoţit de alţi doi bărbaţi. Unul este acum audiat de procurori, ceilalţi doi sunt căutaţi de poliţie. Starea poliţistului agresat este gravă, omul este în comă. Daniel Uţă, prins dumincă seara în București, este membru al unui clan care face legea în Târgovişte, Clanul Ghenosu. Unul dintre cei trei agresori este audiat la parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Principalul vinovat, Daniel Uţă, şi-a sunat avocatul şi l-a trimis să-i apere interesele. Poliţistul, angajat al IPJ Dâmboviţa era liber şi a mers la un club. Acolo a fost atacat de Daniel Uţă, care era împreună cu doi amici.

Unul dintre agresori a fost reţinut, iar Uţă şi cel de-al treilea bărbat sunt căutaţi de poliţişti. George Daniel Uţă este tânărul care în urmă cu câteva luni şi-a bătut crunt iubita, pe fiica şefului de post din comuna Pietroşiţa, în scara blocului, în Târgovişte. Uţă şi-a sunat avocatul şi i-a cerut să-l reprezinte în acest caz. Oamenii legii l-au lăsat însă liber după ce şi-a bătut cu bestialitate prietena, pentru că fata şi-a retras plângerea.

Iulian Preda, procurorul care s-a ocupat de primul caz de agresiune a confirmat că interlopul, poreclit Danezu, a fost dat în urmărire penală pentru tentativă de omor. Poliţistul lovit cu sticla în cap la Târgovişte a fost operat în regim de urgenţă la Spitalul Floreasca. Starea lui este foarte gravă, a fost adus în comă. La cei 21 de ani, George Daniel Uţă are un dosar bogat. În urmă cu câţiva ani fost condamnat pentru tâlhărie, dar nu a ajuns după gratii pentru că era minor. A mai fost cercetat şi pentru port ilegal de armă albă. Uţă ar fi membru al clanului Ghenosu, condus de Florin Pârjol. ătoarea care s-a dat în spectacol când a fost prinsă de poliţişti conducând în stare de ebrietate.

Acelaşi magistrat, Elena Turcan a făcut parte din completul de judecători care, în 2008, l-a eliberat din arest pe Ghenosu, după un scandal cu arma în mână, în plin centru oraşului.

Nu este însă singurul magistrat care a dat dovadă de clemenţă faţă de Florin Pârjol. Judecătorul prahovean Dumitru Rebegea a fixat un termen de judecătată a lui Pârjol după ce îi expira ordonanţa de reţinere. Ajuns în libertate, interlopul a dispărut înainte de a mai fi judecat. Pentru serviciul făcut, magistratul Rebegea a primit 30.000 de euro şi a ajuns pe mâna procurorilor anticorupţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.