Acasă Uncategorized Bucuresti: Mii de bucuresteni la Targul de Paine din Parcul National

Bucuresti: Mii de bucuresteni la Targul de Paine din Parcul National

DISTRIBUIȚI

93788 – 12092010 – Mii de bucureşteni, de la cei mai mici până la cei mai mari au ales, încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, 11 septembrie a.c. să viziteze din nou Târgul de Pâine deschis de Primăria Sectorului 2 în Parcul Naţional pentru a admira expoziţiile culinare cu degustare şi miile de exponate legate de drumul pâinii, de la bobul de grâu până la produsul finit. Pentru a zecea oară consecutiv, Parcul Naţional s-a transformat din nou într-un veritabil sat al pâinii construit în jurul simbolurilor care împlinesc drumul  anevoios al acesteia ce face parte din tradiţiile strămoşeşti şi care ne însoţeşte la toate evenimentele majore ale vieţii, fiind nelipsită de la naştere, botez, căsătorie şi până la moarte, un adevărat simbol al prosperităţii şi belşugului. Vizitatorii au posibilitatea să trăiască pe viu atmosfera de toamnă bogată a unui sat şi a unui târg tradiţional românesc: gospodari din toate zonele ţării, straie specifice, ateliere şi expoziţii de meşteşuguri, mici gospodării săteşti, prezentarea reţetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul  ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii,  cultul grâului), cultura tradiţională (cântec, dans, snoave.)

Păstrând şi o notă contemporană, sunt prezente în târg şi standurile marilor unităţi de panificaţie, firme particulare, dar şi numeroşi producători de vin şi ţuică, alimente eco etc.

Pâinea tradiţională făcută pe vatră sau la ţest, în paralel cu pâinea de fabrică,  plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz, mici şi multe altele vor fi oferite celor dornici să guste aceste produse autentice, cele mai multe dintre ele fiind create ,,la vedere”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.