Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Comunicatiilor promite ca statul va incasa taxele si impozitele si...

Bucuresti: Ministrul Comunicatiilor promite ca statul va incasa taxele si impozitele si on-line

DISTRIBUIȚI

93567 – 05092010 –  Noul ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a anunţat că sistemul de plată online a contribuţiilor pentru veniturile din drepturi de autor va fi funcţional din 25 septembrie, contribuabilii urmând să beneficieze de el pentru declaraţiile aferente lunii septembrie ( care se depun în octombrie). Mai mult, ministrul a promis că  şi celelalte plăţi către stat ale contribuabililor vor putea fi făcute online la 31 decembrie 2010. Premierul Emil Boc a cerut în mod expres urgentarea introducerii sistemului electronic pentru plata dărilor către stat de la contribuabili.

Problema plăţii online a apărut după ce foştii miniştri ai Muncii şi Finanţelor au introdus, peste noapte, obligativitatea depunerii lunare a declaraţiilor de asigurare de către persoanele care realizează venituri în regim de drepturi de autor sau persoană fizică autorizată. Deciziile miniştrilor au fost aplicate fără nicio pregătire şi instruire prealabilă, aşa că la ghişeele instituţiilor s-au format cozi pentru plata contribuţiilor aferente.

Normele metodologice ale ordonanţei 58/2010 privind drepturile de autor precizează că persoanele care nu depun declaraţia până la 25 ale lunii primesc amenzi între 2.500 şi 5.000 de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.