Acasă Uncategorized Bucuresti: Noul ministru al Muncii asteapta incredere din partea populatiei, desi va...

Bucuresti: Noul ministru al Muncii asteapta incredere din partea populatiei, desi va aplica masuri nepopulare

DISTRIBUIȚI

93550 – 03092010 – Noul ministru al Muncii a declarat, înainte de întâlnirea pentru preluarea portofoliului Muncii, că este o perioadă grea pentru toţi românii, dar că speră că experienţa pe care a dobândit-o până acum îl va ajuta să rezolve o parte din probleme.

„E o perioadă mai grea pentru toţi, dar sper ca într-un an de zile să ne revenim şi să culegem beneficiile acestor măsuri de austeritate”, a declarat Ioan Botiş.

Întrebat de ce premierul Emil Boc i-a acordat încrederea pentru preluarea postului de ministru al Muncii, Botiş a răspuns că aşteaptă aceeaşi încredere şi de la populaţie, subliniind însă că măsurile pe care urmează să le ia vor fi nepopulare. „Sunt măsuri nepopulare, dar trebuie luate şi cred că în momentul în care economia îşi revine putem discuta şi altceva”, a declarat Botiş.

Noul ministru al Muncii a precizat că priorităţile sale la început de mandat sunt Legea salarizării unitare, Legea pensiilor, care este în Parlament la Comisia de muncă şi Codul de asistenţă socială.

Acestea sunt lucrurile care trebuie rezolvate şi, în general, reforma socială care trebuie dusă la capăt”, a mai spus Ioan Botiş. Întrebat dacă în calitate de ministru al Muncii va aplica măsurile din programul său legislativ privind majorarea pensiilor, Botiş a precizat că va discuta astfel de lucruri în guvern şi în măsura în care există acceptul de a discuta despre astfel de lucruri o va face. Întrebat despre stimulente acordate în Ministerul Muncii, noul ministru a precizat că acestea se acordă atunci când pot fi contabilizate lucrurile şi că acestea ar putea reveni, dar numai după ce vor fi contabilizate lucruri pozitive. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.